De temperatuur op 3 februari 1908 lag tussen -3.8 °C en 1,7 °C en was gemiddeld -0.9 °C. Er was 3,5 mm neerslag. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
1 februari » Koning Karel I van Portugal en de kroonprins Lodewijk Filips, hertog van Braganza worden in Lissabon vermoord door republikeinen.
30 juni » In Toengoeska (nu Kraj Krasnojarsk) in Siberië vindt een ongekend krachtige explosie plaats, waarvan de oorzaak nooit is opgehelderd.
13 juli » Vrouwen doen voor het eerst mee aan de moderne Olympische Spelen.
19 juli » Oprichting in Manchester van de wereldzwembond Fédération Internationale de Natation Amateur (FINA).
27 september » In het Amerikaanse Detroit rijdt de eerste T-Ford uit de fabriek; een auto waarvan er 15 miljoen gebouwd zullen worden.
5 oktober » Oostenrijk-Hongarije annexeert Bosnië, dat vanaf 1878 een condominium was, bestuurd samen met het Ottomaanse Rijk.
Trouwdag 7 februari 1929
De temperatuur op 7 februari 1929 lag tussen -6.9 °C en 2,1 °C en was gemiddeld -2.7 °C. Er was 3,6 uur zonneschijn (38%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van 8 maart 1926 tot 10 augustus 1929 was er in Nederland het kabinet De Geer I met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
17 januari » Popeye, door Elzie Segar voor King Features Syndicate ontworpen, verschijnt (als bijfiguur) voor het eerst in de New York Journal.
11 april » De Statendam III van Holland-Amerika Lijn verlaat Rotterdam voor haar eerste reis naar New York.
22 juni » De Sint-Janskathedraal in 's-Hertogenbosch krijgt de eretitel basiliek.
29 juni » Ingebruikname van de eerste windtunnel, te Langley Field in Californië.
7 augustus » Oprichting van de Griekse voetbalclub Ergotelis FC.
24 oktober » Zwarte Donderdag: een beurskrach in New York vormt het begin van de Grote Depressie.
Dag van overlijden 11 september 1985
De temperatuur op 11 september 1985 lag tussen 11,3 °C en 22,3 °C en was gemiddeld 16,1 °C. Er was 3,6 uur zonneschijn (28%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
25 april » De verlenging van de Rotterdamse metro naar Spijkenisse wordt geopend.
1 mei » Het Nederlands voetbalelftal speelt met 1-1 gelijk tegen Oostenrijk in de WK-kwalificatiereeks. Wim Kieft opent de score voor Oranje in de 55ste minuut.
16 mei » Tweede dag van het bezoek van Paus Johannes Paulus II aan Luxemburg. De paus verleent bisschop Jean Hengen van Luxemburg de persoonlijke titel van aartsbisschop.
12 augustus » Japan Airlines-vlucht 123, een Boeing 747 van Japan Airlines verongelukt op de berg Takamagahara. De ramp kost 520 mensen het leven.
30 augustus » De later met een Gouden Kalf bekroonde film Flesh & Blood van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven gaat in première.
4 september » Het Nederlands voetbalelftal bereidt zich voor op de play-offs tegen België en verslaat Bulgarije. Rob de Wit maakt in Heerenveen het enige doelpunt voor Oranje. Ernie Brandts (28ste) en Huub Stevens (18de) spelen hun laatste interland.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I45453.php : benaderd 12 mei 2025), "Hendrikje Postema (1908-1985)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.