De temperatuur op 29 juli 1869 lag rond de 20,0 °C. De winddruk was 7 kgf/m2 en kwam overheersend uit het westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 76%. Bron: KNMI
Van 4 juni 1868 tot 4 januari 1871 was er in Nederland het kabinet Van Bosse - Fock met als eerste ministers Mr. P.P. van Bosse (liberaal) en Mr. C. Fock (liberaal).
1 januari » Opening van Ellis Island, de plek waar alle immigranten de Verenigde Staten van Amerika binnenkomen.
13 januari » Jaap Eden wordt de eerste Nederlandse wereldkampioen in de schaatsgeschiedenis.
28 januari » Oprichting van de Amsterdamsche Hockey & Bandy Club.
7 juli » De Nederlander Janus Ooms wint als eerste niet-Britse roeier de Diamond Sculls in Henley, het officieuze wereldkampioenschap.
9 september » De Amerikaanse astronoom Edward Emerson Barnard ontdekt Amalthea, de derde maan van Jupiter.
18 december » Wereldpremière van De notenkraker van Tsjaikovski in het Mariinskitheater te Sint-Petersburg.
Dag van overlijden 28 februari 1940
De temperatuur op 28 februari 1940 lag tussen 5,9 °C en 11,4 °C en was gemiddeld 8,4 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
5 maart » Jozef Stalin ondertekent het bevel om duizenden Poolse krijgsgevangenen om te brengen (Bloedbad van Katyn)
26 maart » De vliegers Noomen en De Vries halen in hun Fokker G.I-jachtkruiser een Whitley-bommenwerper van de Britse RAF neer die het Nederlandse luchtruim schendt.
10 mei » Tweede Wereldoorlog: Nazi-Duitsland valt België, Nederland en Luxemburg binnen.
17 mei » Tweede Wereldoorlog: Duitsland bezet Brussel.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I19130.php : benaderd 30 april 2025), "Pieter Goeree (1869-1940)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.