De temperatuur op 16 april 1904 lag tussen 8,9 °C en 19,7 °C en was gemiddeld 12,8 °C. Er was 5,1 uur zonneschijn (37%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
8 februari » Japan valt Rusland aan; begin van de Russisch-Japanse Oorlog.
9 februari » Frankrijk en Groot-Brittannië sluiten de Entente cordiale.
12 februari » In Amsterdam wordt de eerste tentoonstelling van de Rijwiel- en Automobielindustrie (RAI) geopend.
3 maart » Keizer Wilhelm II van Duitsland wordt de eerste persoon die een politieke opname maakt met behulp van Thomas Edisons cilinder.
18 april » In Parijs verschijnt het socialistische dagblad L'Humanité voor het eerst.
21 mei » Oprichting in Parijs van de Wereldvoetbalbond FIFA, de Fédération Internationale de Football Association. Oprichters zijn de Nederlander Carl Hirschman en de Fransman Robert Guérin. De Engelsen zien op dat moment nog niets in zo'n bond.
Trouwdag 9 mei 1937
De temperatuur op 9 mei 1937 lag tussen 6,2 °C en 14,7 °C en was gemiddeld 9,7 °C. Er was 3,2 uur zonneschijn (21%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
18 maart » Een ontploffing in een schoolgebouw in New London veroorzaakt een instorting en meer dan 450 doden.
27 maart » In Rotterdam wordt het Stadion Feijenoord (de Kuip) officieel in gebruik genomen. Feyenoord speelt een wedstrijd tegen het Belgische Beerschot en wint met 5-2.
1 april » Aden wordt een kroonkolonie van het Verenigd Koninkrijk.
21 april » Oprichting van de Chileense voetbalclub Club Deportivo Universidad Católica.
23 mei » In Guadalajara, Mexico, wordt de Nationaal Synarchistische Unie (UNS) opgericht.
28 mei » Het Britse kabinet van Neville Chamberlain treedt aan.
Dag van overlijden 14 april 1981
De temperatuur op 14 april 1981 lag tussen 3,1 °C en 18,3 °C en was gemiddeld 10,4 °C. Er was 11,7 uur zonneschijn (85%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
Van vrijdag 11 september 1981 tot zaterdag 29 mei 1982 was er in Nederland het kabinet Van Agt II met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA).
23 februari » Antonio Tejero probeert tevergeefs een staatsgreep te plegen in Spanje. Die is bekend geworden onder de naam 23-F.
25 maart » De Spaanse politie vindt de ontvoerde FC Barcelona-speler Quini in een woonhuis in Zaragoza. De twee daders worden gearresteerd.
25 april » Bij het wereldkampioenschap ijshockey voor A-landen in Zweden degradeert de herintredende Nederlandse ijshockeyploeg naar de B-poule na een nederlaag in het afsluitende duel van de verliezersgroep tegen West-Duitsland: 12-6.
30 oktober » Lancering van Venera 13, het eerste ruimtetuig dat kleurenfoto's maakt van het oppervlak van Venus.
29 november » Dammer Harm Wiersma wint de beslissende wedstrijd in de strijd om de wereldtitel van de Rus Anatoli Gantwarg.
1 december » Een Joegoslavische DC-9 botst tijdens het aanvliegen van Ajaccio Airport in Corsica op een berg. Alle 178 inzittenden komen om.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I34486.php : benaderd 30 april 2025), "Marius Martinus "Ries" Lansdaal (1904-1981)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.