De temperatuur op 2 juli 1911 lag tussen 7,6 °C en 17,3 °C en was gemiddeld 13,3 °C. Er was 4,8 mm neerslag. Er was 6,5 uur zonneschijn (39%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
15 maart » Oprichting van de Oostenrijkse voetbalclub FK Austria Wien.
21 augustus » De Mona Lisa wordt op klaarlichte dag gestolen uit het Louvre in Parijs.
23 oktober » Italiaans-Turkse Oorlog: Kapitein-Vlieger Carlos Piazza steeg op 23 oktober 1911 om 06:19 uur met zijn Blériot XI op voor een verkenningsvlucht, om zo de Turks-Arabische opmars te lokaliseren. Hierdoor legde Kapitein-Vlieger Carlos Piazza de eerste oorlogsvlucht af in de geschiedenis en was de Blériot XI het eerste militaire vliegtuig dat ingezet werd tijdens een oorlog. Gevolgd door Kapitein-Vlieger Ricardo Moizo in een Nieuport.
27 november » Paus Pius X creëert 19 nieuwe kardinalen, onder wie de Nederlandse Redemptorist pater Willem Marinus van Rossum.
14 december » Roald Amundsen bereikt als eerste mens de Zuidpool.
30 december » Sun Yat-sen wordt gekozen als eerste president van de republiek China.
Trouwdag 12 september 1939
De temperatuur op 12 september 1939 lag tussen 13,4 °C en 16,9 °C en was gemiddeld 14,5 °C. Er was 28,0 mm neerslag gedurende 7,3 uur. Er was 0.5 uur zonneschijn (4%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
22 mei » Duitsland en Italië sluiten het Staalpact.
22 mei » Onthulling van het grafmonument voor kardinaal Willem Marinus van Rossum in de Kloosterkerk te Wittem door kardinaal Pietro Fumasoni Biondi, zijn opvolger als prefect van de Propaganda Fide.
10 augustus » Het demissionaire kabinet-Colijn V wordt, na slechts 16 dagen geregeerd te hebben, vervangen door kabinet-De Geer II.
1 september » Nazi-Duitsland valt Polen binnen bij Westerplatte (Fall Weiss): begin van de Tweede Wereldoorlog.
2 september » Ingebruikname van Stutthof, het eerste concentratiekamp dat door de nazi's buiten Duitsland werd gebouwd.
9 november » Venlo-incident, Twee Engelse spionnen werden vanaf Nederlands grondgebied bij de grensovergang Venlo-Herongen ontvoerd naar nazi-Duitsland door een Duits overvalcommando. Hierdoor werd Nederland, toen nog neutraal, zijdelings betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.
Dag van overlijden 22 april 1986
De temperatuur op 22 april 1986 lag tussen 4,1 °C en 13,6 °C en was gemiddeld 8,8 °C. Er was 10,8 uur zonneschijn (75%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
1 januari » Spanje en Portugal worden lid van de Europese Gemeenschap.
26 februari » Evert van Benthem wint voor de tweede keer op rij de Elfstedentocht in een tijd van 6.55.17 uur. Tineke Dijkshoorn wint bij de vrouwen.
21 maart » Een man met een stanleymes vernielt het doek Who's afraid of Red, Yellow and Blue van de schilder Barnett Newman in het Amsterdamse Stedelijk Museum.
22 november » De twintigjarige Mike Tyson wordt de jongste kampioen zwaargewicht wanneer hij Trevor Berbick verslaat.
10 december » Elie Wiesel krijgt de Nobelprijs voor de Vrede.
21 december » De senaat van Uruguay keurt een wetsvoorstel goed dat strafvervolging wegens schending van de mensenrechten uitsluit.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I34474.php : benaderd 30 april 2025), "Geertruida Antonia Lansdaal (1911-1986)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.