De temperatuur op 13 oktober 1914 lag tussen 1,7 °C en 15,2 °C en was gemiddeld 9,3 °C. Er was 3,9 mm neerslag. Er was 6,2 uur zonneschijn (57%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
14 april » Mexicaanse Revolutie - voor het eerst in de geschiedenis wordt er een luchtbombardement uitgevoerd. Gustavo Salinas werpt enkele bommen op de Cañonero Guerero van generaal Huerta.
2 mei » In Antwerpen richten de politici Van Cauwelaert, Van de Perre en Hendrix de krant De Standaard op.
28 juni » Aartshertog Frans Ferdinand van Oostenrijk wordt doodgeschoten in Sarajevo door Gavrilo Princip. Deze gebeurtenis vormt de aanleiding tot de Eerste Wereldoorlog.
30 juli » Mobilisatie Rusland
25 augustus » Laatste dag van de Slag der Grenzen tussen Frankrijk en Duitsland.
8 september » Benoeming van Petrus Hopmans tot bisschop van Breda in Nederland.
Trouwdag 24 november 1939
De temperatuur op 24 november 1939 lag tussen 0,4 °C en 5,2 °C en was gemiddeld 2,9 °C. Er was 10,6 mm neerslag gedurende 13,2 uur. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
14 maart » Gesteund door Adolf Hitler roepen Slowaakse separatisten de onafhankelijkheid uit van Slowakije, die een vazalstaat van nazi-Duitsland wordt.
28 maart » Einde Spaanse Burgeroorlog, generaal Francisco Franco verovert Madrid.
22 mei » Duitsland en Italië sluiten het Staalpact.
22 mei » Onthulling van het grafmonument voor kardinaal Willem Marinus van Rossum in de Kloosterkerk te Wittem door kardinaal Pietro Fumasoni Biondi, zijn opvolger als prefect van de Propaganda Fide.
30 november » Begin van de Winteroorlog tussen Finland en de Sovjet-Unie.
31 december » Het eerste Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker wordt uitgevoerd, onder leiding van Clemens Krauss.
Dag van overlijden 15 augustus 1963
De temperatuur op 15 augustus 1963 lag tussen 12,1 °C en 18,4 °C en was gemiddeld 14,7 °C. Er was 5,3 mm neerslag gedurende 6,9 uur. Er was 4,2 uur zonneschijn (29%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
17 januari » Robert Filliou roept 17 januari uit tot Art's Birthday, een jaarlijks terug te keren hommage aan de Kunst.
15 mei » De Mercury MA-9 wordt gelanceerd met aan boord Gordon Cooper.
11 juni » Inschrijving van de eerste twee zwarte studenten aan de University of Alabama wordt urenlang tegengehouden door gouverneur van Alabama George Wallace met de actie Stand in the Schoolhouse Door. Maar president John F. Kennedy heeft de Nationale Garde van de staat onder federaal gezag geplaatst, en laat deze de toegang vrijmaken.
1 juli » De postcode wordt geïntroduceerd voor post in de VS.
29 september » Paus Paulus VI opent in Rome de tweede zitting van het Tweede Vaticaans Concilie.
23 november » De eerste aflevering van de populaire tv-serie Doctor Who wordt uitgezonden op de BBC.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I31003.php : benaderd 8 mei 2025), "Cornelia Petronella van de Klundert (1914-1963)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.