De temperatuur op 11 maart 1924 lag tussen -3.5 °C en 12,8 °C en was gemiddeld 4,3 °C. Er was 9,8 uur zonneschijn (85%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
7 juli » Tijdens de Olympische Zomerspelen in Parijs wint de Britse atleet Harold Abrahams goud op de 100 meter.
30 augustus » Opening van Selhurst Park, een voetbalstadion in het zuiden van de Britse hoofdstad Londen, in de Londense voorstad South Norwood, en de thuishaven van Crystal Palace.
6 september » Mislukte aanslag op de Italiaanse fascistenleider Mussolini.
20 september » In Duitsland wordt het Gotische schrift officieel vervangen door het Latijnse.
9 oktober » Opening van stadion Soldier Field in de Amerikaanse stad Chicago.
12 oktober » Oprichting van de Colombiaanse voetbalbond, de Federación Colombiana de Fútbol.
Trouwdag 7 oktober 1950
De temperatuur op 7 oktober 1950 lag tussen 11,9 °C en 16,2 °C en was gemiddeld 13,7 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 0.5 uur zonneschijn (4%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
9 januari » In Colombo komen de ministers van Buitenlandse Zaken van het Britse Gemenebest bijeen om de basis te leggen van het Colombo-plan.
12 maart » Encycliek Anni Sacri van Paus Pius XII over de bestrijding van atheïstische propaganda.
19 maart » Zaligverklaring van Paola Elisabetta Cerioli (1816-1865), Italiaans stichteres van de Zusters van de Heilige Familie, in Rome door Paus Pius XII.
13 mei » Op Silverstone, Groot-Brittannië wordt de eerste race verreden van het eerste Formule 1-kampioenschap.
19 juli » Oprichting van de Zentralrat der Juden in Deutschland.
16 augustus » Jean Duvieusart treedt terug als premier van België ten gunste van Joseph Pholien.
Dag van overlijden 15 september 1983
De temperatuur op 15 september 1983 lag tussen 12,4 °C en 19,1 °C en was gemiddeld 15,6 °C. Er was 3,8 mm neerslag gedurende 1,0 uur. Er was 2,8 uur zonneschijn (22%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
2 januari » Somalische guerrillastrijders bevrijden bij een aanval op de gevangenis in de Keniase stad Mandera in totaal 724 gevangenen. Enkele soldaten worden hierbij gedood.
4 januari » IJsland devalueert de kroon met 9 procent.
21 september » Het Nederlands voetbalelftal speelt in Brussel met 1-1 gelijk tegen België. Nieuwkomer Marco van Basten scoort na rust voor Oranje. Adri van Tiggelen (FC Groningen) maakt zijn debuut voor Oranje.
24 september » De Amerikaanse atleet Carl Lewis verbetert het ruim vijf jaar oude record op de 100 meter sprint met 0,01 sec en brengt het op 9,92 seconden.
28 september » De Angolese bevrijdingsbeweging UNITA laat 35 Portugese gijzelaars vrij.
9 november » Biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer worden ontvoerd.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I23910.php : benaderd 30 april 2025), "Derk Hietkamp (1924-1983)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.