28 januari » De eerstesteenlegging van de Eiffeltoren vindt plaats in Parijs. De toren wordt ingehuldigd op 31 maart 1889.
28 januari » In een sneeuwstorm in Montana worden de grootste sneeuwvlokken ooit gemeten (38 bij 20 centimeter).
22 maart » De eerste editie van de Colombiaanse krant El Espectador verschijnt.
4 juni » In Parijs wordt het Institute Pasteur opgericht.
12 juli » Oprichting van Odense Cricketklub, waar twee jaar later de Deense voetbalclub Odense BK uit voortkomt.
26 juli » Het eerste Esperantoboek komt uit. De verwachting is dat binnen 100 jaar de hele wereld deze taal spreekt.
Trouwdag 7 oktober 1909
De temperatuur op 7 oktober 1909 lag tussen 4,0 °C en 16,5 °C en was gemiddeld 10,3 °C. Er was 8,1 uur zonneschijn (72%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
2 januari » President S. Hylkema van de Friese IJsbond zet het licht op groen voor de start van de eerste Elfstedentocht. Van de 48 deelnemers halen er slechts negen de finish van de 200 km lange tocht op dooi-ijs. Winnaar wordt de 24-jarige theologiestudent Minne Hoekstra uit Warga (13 uur en 50 minuten).
2 februari » In de Franse krant Le Figaro publiceert de Italiaanse schrijver Filippo Tommasso Marinetti zijn futuristisch manifest: een loflied op de dynamiek van het machinetijdperk.
21 februari » De Rotterdamse politie stelt een rijwielbrigade in.
18 april » Jeanne d'Arc wordt in Rome zalig verklaard.
27 juli » Tweede dag van de Tragische week in Catalonië, een opstand die hardhandig neer wordt geslagen.
28 juli » Derde dag van de Tragische week in Catalonië: scholen en kerken worden in brand gestoken.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I23916.php : benaderd 7 mei 2025), "Gjalt Hietkamp (1887-????)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.