De temperatuur op 30 januari 1914 lag tussen 3,8 °C en 5,7 °C en was gemiddeld 4,7 °C. Er was 2,0 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
6 maart » Oprichting van de Zweedse voetbalclub Halmstads BK.
12 april » Wielrenner Piet van Nek sr. komt zwaar ten val op de wielerbaan van Leipzig. Twee dagen later overlijdt hij.
15 juni » In Durrës (Albanië) sneuvelt de Nederlandse majoor Lodewijk Thomson tijdens een vredesmissie.
1 augustus » Duitsland, als verdragsgenoot van Oostenrijk-Hongarije, verklaart Rusland de oorlog en valt Luxemburg binnen.
9 oktober » In België valt Antwerpen in Duitse handen.
19 oktober » De Eerste Slag om Ieper breekt uit.
De temperatuur op 6 juli 1983 lag tussen 16,4 °C en 27,5 °C en was gemiddeld 21,7 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 6,3 uur zonneschijn (38%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
23 januari » The A-Team wordt voor het eerst uitgezonden.
22 februari » Vladimir Salnikov scherpt in Moskou zijn eigen wereldrecord op de 1500 meter vrije slag aan tot 14.54,75. Het oude record (14.56,35) stond sinds 13 maart 1982 op naam van de Russische zwemmer.
24 februari » Necmettin Erbakan, de belangrijkste orthodox-islamitische politicus in Turkije tot de militaire coup van 1980, wordt door een militaire rechtbank in Ankara tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens "activiteiten tegen de seculiere ideologie van de staat".
17 augustus » In Blankenberge wordt een zesling geboren: Bruno, Tom, Jelle, Arne, Veerle en Lode zijn allen kerngezond.
21 oktober » Na het plotselinge overlijden van Theodorus Zwartkruis volgt zijn twee dagen eerder benoemde coadjutor Henricus Bomers hem op als bisschop van Haarlem.
5 november » De Baskische afscheidingsbeweging ETA ontvoert legerkapitein Alberto Martín.
De temperatuur op 11 juli 1983 lag tussen 17,8 °C en 33,0 °C en was gemiddeld 25,9 °C. Er was 12,9 uur zonneschijn (78%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
9 januari » Twintig mensen raken gewond als twee bommen ontploffen tijdens de voetbalwedstrijd AFC Ajax-FC Den Haag in stadion De Meer.
13 januari » President Efraín Ríos Montt van Guatemala zegt dat zijn land het grootste deel van de aanspraken op het naburige Belize laat vallen; alleen het zuidelijke district Toledo eist het nog op.
21 juni » Sovjet-atleet Sergej Litvinov verbetert zijn eigen wereldrecord kogelslingeren (83,98 meter) tot een afstand van 84,14 meter.
23 oktober » De grootste betoging uit Belgische geschiedenis trekt door de straten van Brussel: 400.000 mensen protesteren tegen de plaatsing van nieuwe kernraketten.
4 november » In Karachi eindigt de Nederlandse hockeyploeg als vijfde bij het toernooi om de Champions Trophy.
16 november » Het Nederlands voetbalelftal behoudt kans op deelname aan het EK voetbal 1984 door directe concurrent Spanje in Rotterdam met 2-1 te verslaan. Peter Houtman en Ruud Gullit scoren voor Oranje.
Typ in het invoerveld de beginletters van de voor- of achternaam (minimaal 3 letters). Er verschijnt dan een lijst met namen uit de publicatie. Klik nu op de gewenste naam om de persoon te selecteren.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.