De temperatuur op 16 maart 1917 lag tussen -5.3 °C en 4,9 °C en was gemiddeld 0.9 °C. Er was 0.2 mm neerslag. Er was 2,2 uur zonneschijn (19%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
15 mei » Troonsafstand van Nicolaas II van Rusland namens hem en zijn zoon Aleksej.
10 november » De Derde Slag om Ieper gestreden tijdens de Eerste Wereldoorlog.
6 december » Finland en Litouwen verklaren zich onafhankelijk van Rusland.
8 december » De Turken, onder bevel van Erich von Falkenhayn, plannen een aanval op de Britse linies van Edmund Allenby. De Slag om Jeruzalem is begonnen.
12 december » Het algemeen kiesrecht voor mannen werd in Nederland ingevoerd.
26 december » De Slag om Jeruzalem is afgelopen. De Eerste Wereldoorlog in en rond Jeruzalem is afgelopen. De Britten winnen de slag.
De temperatuur op 30 september 1948 lag tussen 6,8 °C en 18,6 °C en was gemiddeld 13,6 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 8,6 uur zonneschijn (73%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
14 maart » Bernd Stange, Oost-Duits voetballer en voetbalcoach
3 april » De Amerikaanse president Harry S. Truman tekent het Marshallplan.
15 mei » Egypte, Libanon, Syrië, Irak en Saoedi-Arabië vallen Israël aan.
28 mei » Het tweede vliegdekschip met de naam Karel Doorman wordt in dienst gesteld.
10 december » De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties neemt de Verklaring van de Universele verklaring van de rechten van de mens aan.
19 december » Begin van de tweede Nederlandse politionele actie in Indonesië.
De temperatuur op 3 juli 1988 lag tussen 11,0 °C en 18,0 °C en was gemiddeld 14,4 °C. Er was 21,3 mm neerslag gedurende 8,4 uur. Er was 2,1 uur zonneschijn (13%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
5 januari » Jules Croiset blijkt zijn eigen ontvoering, dreigbrieven en een bommelding in scène te hebben gezet.
14 februari » Zwemmer Giorgio Lamberti brengt in Bonn het negen dagen oude Europese record van Michael Gross op de 200 meter vrije slag kortebaan (25 meter) op 1.43,95.
16 maart » Luitenant-kolonel Oliver North en viceadmiraal John Poindexter worden in staat van beschuldiging gesteld in de Iran-Contra-affaire.
23 maart » Het Nederlands voetbalelftal begint de aanloop naar het EK voetbal 1988 in Londen met een 2-2 gelijkspel in de oefeninterland tegen Engeland.
28 juli » Koning Hoessein van Jordanië doet officieel afstand van de Westelijke Jordaanoever als Jordaans grondgebied.
7 december » Yasser Arafat erkent het bestaansrecht van Israël.
Typ in het invoerveld de beginletters van de voor- of achternaam (minimaal 3 letters). Er verschijnt dan een lijst met namen uit de publicatie. Klik nu op de gewenste naam om de persoon te selecteren.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.