genealogieonline

Stamboom Lautenslager - Lauterslager - Lauteslager » Eduard Kees Bernard Franciscus "Ed" Lautenslager (1928-1999)

Persoonlijke gegevens Eduard Kees Bernard Franciscus "Ed" Lautenslager 


Verwantschap Eduard Kees Bernard Franciscus "Ed" Lautenslager


Voorouders (en nakomelingen) van Eduard Kees Bernard Franciscus Lautenslager


Gezin van Eduard Kees Bernard Franciscus "Ed" Lautenslager

Hij is getrouwd met (1) Ens (Erna) Dorothea Adriana Lach de Bère op 6 februari 1953 te Amsterdam, Noord-Holland, Nederland, hij was toen 24 jaar oud.

Kind(eren):

  1. (Niet openbaar)
  2. (Niet openbaar)


Hij is getrouwd met (2) (Niet openbaar) op 28 september 1995 te Haarlem, Noord-Holland, Nederland, hij was toen 67 jaar oud.


Notities over Eduard Kees Bernard Franciscus "Ed" Lautenslager

Ed Lautenslager, presentator, nieuwslezer en commentator en is op 71-jarige leeftijd overleden.
Ed Lautenslager begint na het gymnasium aan een studie medicijnen maar stopt na zijn kandidaats. Hij wil eigenlijk bij een krant werken, maar komt terecht bij Polygoon-Profilti. Hij maakt daar dia- en filmprogramma’s voor scholen. Zijn grote droom is echter het commentaar inspreken bij het Polygoon Journaal. Hij doet zo veel mogelijk ervaring op als nieuwslezer bij de Wereldomroep en de Radionieuwsdienst van het ANP en als commentator bij documentaires. Maar zijn droombaan zit er niet in. Alleen als Philip Bloemendal, de vaste commentator van het Polygoon Journaal, een keer ziek is, mag Lautenslager hem vervangen.
Dan belt in 1960 Carel Enkelaar van de NTS: of Lautenslager interesse heeft om het NTS Journaal te presenteren. De eerste jaren is Lautenslager alleen te horen als commentator bij het Journaal, maar vanaf 1964 is hij ook te zien als nieuwslezer. Van de één op de andere dag is hij een bekende Nederlander, een rol waarin hij zich niet echt thuisvoelt. De fanmail die hem bereikt is dan ook vooral afkomstig van dames.
Eind jaren zestig wordt Lautenslager voor de keuze gesteld: hij moet stoppen met het inspreken van reclameberichten, wat hij regelmatig naast het nieuwslezen doet, of hij kan vertrekken bij het Journaal. Hij kiest ervoor om te vertrekken en zich te richten op het inspreken van reclames, andere televisieprogramma’s en documentaires, zoals Wildlife op 2. Tevens heeft hij vanaf de jaren zeventig zijn eigen bureau dat adviezen geeft op audiovisueel gebied, met name documentaires. Hij werkt tevens mee aan Agrarisch Nieuws van de NOS en voor Socutera. Het inspreken van documentaires blijft hij doen tot zijn dood in 1999.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Eduard Kees Bernard Franciscus "Ed" Lautenslager?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Eduard Kees Bernard Franciscus "Ed" Lautenslager

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Lautenslager