Stamboom Kroon en Telleman » Geertje Millenaar (1861-1937)

Persoonlijke gegevens Geertje Millenaar 

  • Zij is geboren op 24 december 1861 in Charlois, Rotterdam.Bron 1
    Gemeente: Charlois
    Aktenummer: 165
    Aangiftedatum: 26-12-1861
    Kind Geertje Millenaar
    Geslacht: V
    Geboortedatum: 24-12-1861
    Geboorteplaats: Charlois
    Vader Cornelis Millenaar
    Moeder Geertje Zevenbergen
  • Registratie van geboorte op 26 december 1861.Bron 2
  • Ze werd gedoopt.Bron 3
  • Vermelding.
    De eerste dochter Anna Cornelia wordt voor het huwelijk geboren en in de huwelijksakte erkend.
  • Vermelding.Bron 4
    Het gezin woont voor de oorlog in Zuidhoek, (brede) Sluisjesdijk.
  • Vermelding: stamt af van de familie Millenaar waar een website over bestaat: www.millenaar.org.Bron 5
    De geschiedenis van onze familie en hoe ons familiewapen tot stand is gekomen

    Inleiding

    In Nederland vestigden zich omstreeks 4500 voor Christus in wat nu Limburg heet de eerste bevolking. Het duurde echter nog tot circa 3500 voor Christus (de tijd van de hunebedbewoners) eer ons land blijvend bewoond werd door landbouwers.
    Het land was toen nog geheel bebost met uitzondering van de veen- en moerasgebieden. Dit land veranderde geleidelijk door toedoen van de landbouw.
    Ook het water speelde een belangrijke rol. De vele dijkdoorbraken en overstromingen spreken voor zich, de strijd daartegen was van groot belang voor het behoud van de landbouwgronden, een onmisbare factor die niet valt weg te denken in de samenleving. Ook onze voorouders konden hierover meepraten, al waren zij slechts een schakeltje in het grote geheel.

    Land van Oorsprong

    Land van oorsprong van ons familiegeslacht is Noord Brabant en wel in het huidige Land van Heusden en Altena. Het betroffen twee aan elkaar grenzende landbouwgebieden:
    1. Stad en land van Heusden.
    2. Land van Altena.

    Stad en land van Heusden

    Stad en land van Heusden wordt begrensd ten noorden door de Maas en gescheiden van de Dommelerwaard; ten oosten en zuiden door de meierij van ’s-Hertogenbosch en ten westen door het Land van Altena.
    Het vormde oudtijds een leen van Kleef en een achterleen van Brabant, in 1350 zijn zij aan Holland afgestaan. In 1793 zijn zij bij het departement van Den Dommel gevoegd; bij de staatsregeling in 1801 weer bij Holland, daarna bij Noord-Brabant, in 1810 bij het Franse departement en nadien bij de provincie Noord-Brabant.
    De omliggende dorpen werden vroeger de bannen van Heusden genoemd, onderscheiden in de boven- en benedendorpen.
    De bovendorpen waren:
    Heusden, Engelen, Vlijmen, Onsenoort, Baardwijk, Heesbeen, Oudheusden, Elshout en Hulten, Herpt en Bern, Hedikhuizen, Eethen en Meeuwen.
    De benedendorpen:
    Veen, Wijk en Aalburg, Doeveren, Drongelen, Babyloniënbroek en Genderen.

    Het land van Altena

    Het land van Altena, met als hoofdstad Woudrichem, wordt begrensd ten noorden aan de Merwede; noordoost aan de Maas; zuidoost aan het Land van Heusden; ten zuiden aan de beide Dussen en west aan de Bakkerskil.
    Het land heeft een oppervlakte van 6560 hectare en was oorspronkelijk een Kleefse leen. In 1332 werd het, tot soevereiniteit, door Holland gekocht. In 1590 kochten de Staten van Holland de Heerlijckheidt zelve, in 1798 werd het bij het departement van Den Dommel gevoegd. Bij de staatregeling van 1801 keerden zij tot Holland terug om in 1810 bij het departement der monden van de Rijn gevoegd te worden. Sindsdien zijn zij bij Noord-Brabant blijven behoren.
    Schepenbanken waren er in Woudrichem, Almkerk, Sleeuwijk, Werken, Emmikhoven, Ganswijk en Waardhuizen, Uitwijk, Hill, Andel, Giesen en Rijswijk.
    In deze streek vinden we de eerste gegevens van ons geslacht, onder andere in het Repertorium Leenen der Heerlijckheidt Eethen en Meeuwen. Dit bevestigt tevens dat onze voorouders landbouwers waren.

    De familienaam

    De naam “Millenaer” komen we voor het eerst tegen in een akte waarin staat dat Adriaen Claesson een stuk land koopt groot 2 morgen, gelegen in de banne van Drongelen op ten ‘Millenaer’, waarmee naar later blijkt de ‘Millenaerspolder’ wordt bedoeld.

    De naam Millenaar als familienaam lezen we voor het eerst in een akte waarin wordt gesproken over Peter Willemssen Millenaer die een jaarlijks rentebedrag overeenkomt betreffende grondaankoop.

    Waar komt de naam vandaan? Heeft zij een betekenis en waar is hij van afgeleid? Dat zijn vragen die we nu zullen trachten te beantwoorden.

    De suggestie dat hij uit Engeland komt en afgeleid is van het woord ‘Millenarisme ’ kunnen we niet bewijzen. Geen enkel spoor heeft ons in ons onderzoek daarheen geleid.
    Hetzelfde geldt ook voor Frankrijk. In Montpellier is een plein dat de naam “Place du Millénaire” draagt. Doch ook daarheen geen enkel spoor; onwillekeurig denk je dan ook even aan de Hugenoten.
    Zelf sluiten wij ons liever aan bij de gedachte aan de molen. Ook al onze sporen leiden daarheen en we zijn daarom te rade gegaan bij het ‘Instituut voor Dialectologie-, Volks- en Naamkunde’.
    Wij, de stichting familie Millenaar, kregen toen een artikel uit het tijdschrift Naamkunde (1991) getiteld: “Molens en Mulders in Nederlandse familienamen”. Hierin wordt uitvoerig ingegaan op ontstane familienamen die afgeleid zijn van:
    a) De molen: bijvoorbeeld namen als Molen, Vermolen, de Mul, Ter Mul, Mulstege, Mulstede.
    b) De soort molen: bijvoorbeeld namen als Van de Slagmolen, Van de Heijmolen, Van de Oudemolen, Verwatermolen, Veroliemolen, Meulen, Oliemolen, Slagmolen of Smeulders.
    c) Het molenaarsberoep: bijvoorbeeld namen als Molenaere, Mulder, Maalder, Smolders of Smeulders.
    Dit zijn slechts enkele namen en er zijn nog vele variaties als Meulenaere, Mulleneer en Millenaar.
    Het onderzoek van A. Weijnen toont een hil-kaart een cluster van vijf (5) attestaties te samen met de naam Millenaar steunt op de gedachte dat er ooit sprake is geweest van de “mil op de hil”.

    Over de Millenaarspolder, bij ons voldoende bekend, staat in het ‘Van der Aa, Aardrijkskundig Woordenboek’ uit 1846, het volgende beschreven:

    Millenaarspolder
    Polder in de gemeente Drongelen, Hagoort-Gansoyen en Doeveren (thans gemeente Eethen), grenzende Noord aan den polder van Eethen en de “Veertig morgen onder Drongelen”, Oost aan den polder van Eethen en den Veerdam tegen den polder van Drongelen, Zuid aan den Drongelschen Zeedijk, West aan den Eethenschen boezem.

    Deze polder beslaat een oppervlakte van 43 bunder en wordt door een steenen sluisje in de zeedijk, wijd 7 palm , voorzien met een drijfdeurtje op het Oude Maasje, van het overtollige water ontlast.
    Het zomerpeil is 4 palm boven Amsterdams Peil.
    Het polderbestuur bestaat uit een Schout en tevens een secretaris en vier leden.
    Poldertje boven de uitwatering van den Millenaarspolder behoort tot de zogenaamde Maaskampen, en voor 1798 bedijkt, beslaat 10 bunder. Hij wordt door de eigenaar bestuurd.

    Van der Aa, Aardrijkskundig Woordenboek 1846.
    Het hier genoemde sluisje, in de volksmond het Millenaarssluisje genoemd, is na de herverkaveling verdwenen.
    Even buiten de polder staat de boerderij ‘De Assem’. Deze wordt herhaaldelijk genoemd in de diverse akten en werd bewoond door verschillende generaties van de familie Van den Assem.
    Ook is hij bewoond geweest door de Millenaers. In een akte uit 1707 lazen we dat een zekere Claes Millenaer op de Assem woonde. Thans wordt hij bewoond door David van der Schans, één van de nazaten van Peeter van der Schans en Pieternella Millenaer (Brabantse tak, 17.009). De boerderij ‘de Oliepot’ wordt eveneens bewoond door één van de nazaten van bovengenoemd echtpaar.

    Gelet op bovenstaande feiten:
    1. De aanwezigheid van de Millenaarspolder en
    2. het in tijd gezien voor het eerst aantreffen van onze familienaam bij een zestal naamdragers in bij elkaar liggende gemeenten in wat nu het Land van Heusden en Altena is,
    heeft voor ons de overtuiging gegeven dat daar ons roots liggen. Feitelijk is de naam Millenaar nergens naar toe te herleiden. Blijft over de molentheorie of het gebruik –als bewoner of landbouwer- van de poldernaam als eigen naam.

    Het familiewapen

    Uit ons onderzoek is tevens gebleken dat van oudsher geen familiewapen bestond. We hebben dat tot in detail uitgezocht. Dirk Jan Millenaar heeft op een gegeven moment contact gezocht met een persoon -naar later bleek een oplichter- uit Rotterdam dieaangaf dat hij ons familiewapen had. Dirk Jan kon echter weerleggen dat de man onjuiste gegevens verstrekte.

    In de jaren negentig (twintigste eeuw) kreeg het bestuur van de stichting regelmatig vragen over ons familiewapen. Het toenmalig bestuur bestaande uit:

    * voorzitter Dick Gijsbertus Millenaar (Leidschendam);
    * Jan Gerard Millenaar (Zuid Beijerland);
    * Peter Millenaar (Nieuw Vennep) en · Pieter Willem Millenaar (Rijswijk) besluiten medio 1998 onderzoek te doen naar de mogelijkheden om een officieel familiewapen te laten ontwerpen en registreren.

    Dick en Pieter zijn vervolgens naar het Centraal Bureau voor Genealogie in Den Haag gegaan om de eerste kennis op te doen. Daar werd door ons aangeschaft het boekje van drs. J.A. de Boo 'familiewapens, oud en nieuw'. Tevens bleek ons dat het proces om te komen tot een familiewapen een langdurig en ingewikkeld traject zou worden:

    Het ontwerpen

    Het ontwerpen van een familiewapen is aan strikte regels onderhevig. Bepaalde kleurencombinaties mogen niet worden toegepast. Ook de plaats van onderdelen in het wapen is grotendeels gebonden aan voorschriften en die onderdelen of motieven moeten familie-historisch gezien verantwoord zijn. Symetrie in een ontwerp is een vereiste. Al die regels en voorschriften zijn er niet zomaar. Achter alle regels zit een gedachte die er voor moet zorgen dat de tradities gehandhaafd blijven.

    De ontwerper

    Het wapen van de Millenaars is ontworpen en getekend door één van de bekendste heraldisch ontwerpers, de heer Chr. Reydon uit Den Haag. Deze ontwierp ondermeer veel wapenschilden voor de schepen van de Koninklijke Nederlandse Marine. De heer Reydon heeft zich verdiept in de familiegeschiedenis en pleegde tijdens het ontwerpen veelvuldig overleg met collega-ontwerpers. Uiteindelijk resulteerde dit in het familiewapen, dat op 27 februari 2001 onder nummer 808 door het Centraal Bureau voor Genealogie in Den Haag officieel is goedgekeurd en geregistreerd (zie officiële registratie). Het feit dat het wapen geregistreerd is, betekent dat alleen Millenaars die aantoonbaar tot de familiestamboom behoren, het wapen mogen voeren. U dient dus aantoonbaar te kunnen aansluiten op de hieronder vermelde bewezen stamreeks om het wapen te mogen gebruiken.

    Het wapen zelf

    Het eigenlijke wapen bestaat uit het wapenschild. Zo'n schild werd vroeger gebruikt door ridders om zich in hun gevechten te beschermen tegen lansstoten en zwaardhouwen. Tijdens later in de tijd gehouden toernooien werd het wapenschild voorzien van kenmerken om het voor te toeschouwers mogelijk te maken de ridders te herkennen. Zo werd het eigenlijke wapenschild geboren. De versiering om het schild heen wordt gewoonlijk aangeduid met het woord helmteken.

    De kleuren blauw en zilver symboliseren de elementen lucht en water. Die passen in de familiegeschiedenis die immers begon in het polderland van Heusden en Altena tussen de grote rivieren. Vandaar ook dat er twee rode waterraderen zijn opgenomen. Het zijn verkleinde voorstellingen van het waterrad zoals dat in het gemeentewapen van de stad Heusden voorkomt. Omdat in dat wapen slechts één watermolen staat, mocht dat dus in ons wapen niet. Omdat daar wel onze 'roots' liggen werd besloten om er twee te plaatsen. Watermolens draaien op water, vandaar de golfbewegingen (voorstellende het water) onder de watermolens. Diverse familieleden in de oudheid waren schout en als zodanig mede verantwoordelijk voor de waterhuishouding in wat nu het Landvan Heusden en Altena is. Hiermede is de cirkel rond en was het wapen ontworpen en vastgesteld.

    Als laatste is opgenomen de allereerste handtekening van een Millenaar. Deze is gevonden op een akte van 26 maart 1689, ondertekend door Willem Willemsz. Millenaar, schepen en armmeester te Drongelen. Het is vrij uitzonderlijk dat een symbool dat opzichzelf niets voorstelt en voor de meeste mensen onherkenbaar is, in een wapen mag worden opgenomen. Het Bureau voor Genealogie ging er mee akkoord omdat het teken nauw met de familie is verbonden en nergens anders voorkomt.

    Op een banier onder het wapen is de naam Millenaar vermeld. Dat banier maakt geen deel uit van het wapen, maar is gemaakt om voor een ieder duidelijk te maken van welke familie het wapen is.

    Uiteindelijk werd gekozen voor het familiewapen zoals dat voor het eerst aan de familie werd getoond op de familiereünie op 30 september 2000 in Hilvarenbeek (Beekse Bergen).

    De bewezen stamreeks

    De bewezen stamreeks moet bij een aanvraag voor een familiewapen worden gevoegd omdat alleen familieleden die op die stamreeks kunnen aansluiten ook daadwerkelijk gebruik van het familiewapen mogen maken. Een stamreeks is een lijn van vader op zoon (en nu ook dochter). Bewezen is deze stamreeks als er bij elke overgang van vader op zoon een document (geboorteakte, doopakte oid) is dat die relatie bewijst. Hoe verder terug die stamreeks bewezen kan worden, voor hoe meer familieleden het familiewapen geldt. We wilden als Stichting familie Millenaar het familiewapen voor iedere Millenaar rechtsgeldig laten zijn. Dat onderzoek gebeurt met name door Piet Sanders uit Eindhoven. Ook Nico van Wijk uit Den Haag is daar zijdelings bij betrokken.

    Namens het bestuur stichting familie Millenaar,
    Pieter Willem Millenaar
  • Geloof: Gereformeerd.
  • Zij is overleden op 26 januari 1937 in Charlois, Rotterdam, zij was toen 75 jaar oud.Bron 6
    Overledene Geertje Millenaar , leeftijd 75 jaar
    Vader Cornelis Millenaar
    Moeder Geertje Zevenbergen
    Echtgenoo/te Gosewijn van der Poel
    Plaats Rotterdam
    Datum overlijden 26-01-1937
    Aktenummer 501
    Geboorteplaats Charlois
  • Registratie van overlijden.Bron 7
  • Een kind van Cornelis Millenaar en Geertje Leenderts Zevenbergen (Sevenbergen)
  • Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 7 december 2021.

Gezin van Geertje Millenaar

Zij is getrouwd met Gosewijn Cornelisz van der Poel.

Zij zijn getrouwd op 25 oktober 1883 te Charlois, Rotterdam, zij was toen 21 jaar oud.Bron 8

25-10-1883
Gosewijn van der Poel, oud twee en twintig jaren, arbeider geboren en wonende alhier, minderjarige zoon van Cornelis van der Poel, arbeider en Elisabeth Van Beek, zonder beroep, beide wonende alhier en
Geertje Millenaar, oud een en twintig jaar, zonder beroep, geboren en wonende alhier, minderjarige dochter van Cornelis Millenaar, arbeider en Geertje Zevenbergen, zonder beroep, beiden wonende alhier
(...)
terwijl de vader van de bruidegom en de ouders van de bruid, allen mede alhier tegenwoordig, verklaarden met dit huwelijk hunne volkomen toestemming te geven, alsmede de toestemming van de moeder van de bruid alsmede gevraagd ende verkregen.
(..)
alsmede het bewijs van voldoening van de Nationale Militie door de bruidegeom. Eindelijk verklaarden de comparanten Bruidegom en Bruid, als wettig te erkennen een kind van het vrouwelijk geslacht, genaamd Anna Cornelia waarvan laats gemelde op den 11de Juli deses jaar, binnen deze gemeente is bevallen en hetwelk in de geboorteregisters van deze gemeente over dit jaar is ingeschreven onder nummer twee honderd zestien.
(..)
Alles in tegenwoordigheid van Hendrik Noordzij, oud dertig jaren, koopman, behuwd broeder van de bruidegom, Cornelis Johannes van der Poel, oud vier en twintig jaren, koopman, broeder des bruidegom, Cornelis Johannes Stok, oud drie en twintig jaren, molenaarsknecht, Jan Pieter Nootenboom, oud drie en dertig jaren, koopman, behuwd broeder van de bruidegom, allen wonende alhier.
(..)
(iedereen ondertekend), de vader van de bruid getuigd niet te kunnen schrijven

Bruidegom Gosewijn van der Poel , geb. Charlois 22 jaar
VaderCornelis van der Poel
MoederElisabeth van Beek
BruidGeertje Millenaar , geb. Charlois 21 jaar
VaderCornelis Millenaar
MoederGeertje Zevenbergen
Plaats huwelijkCharlois
Huwelijksdatum25-10-1883

Kind(eren):

  1. Elizabeth van der Poel  1886-1929 


Notities over Geertje Millenaar

huwelijk- en geboorteakte aanwezig
Gezinskaart aanwezig
Mamamito, Leuven project voormoeder in rechte lijn 3, 2020

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Geertje Millenaar?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Geertje Millenaar

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

Bronnen

  1. Burgerlijke stand - Geboorte, https://www.openarch.nl/srt:9A04E397-F9CF-4119-A65A-1D855E84D3BE
  2. Burgerlijke stand -
  3. https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:9Q97-YSB9-M5S6?i=282&cc=1576401 FS 283/388
  4. Kleindochter Lena Telleman
  5. www.millenaar.org
  6. https://stadsarchief.rotterdam.nl/zoek-en-ontdek/stamboom/zoeken-op-personen/?mistart=20&mivast=184&mizig=100&miadt=184&milang=nl&misort=dt%7Casc&miview=tbl&mip1=millenaar&mip3=geertje
  7. Rotterdam 1937 a04. akte 501
  8. https://stadsarchief.rotterdam.nl/zoek-en-ontdek/stamboom/zoeken-op-personen/?mivast=184&miadt=184&mizig=100&miview=tbl&milang=nl&micols=1&misort=dt%7Casc&mif3=Charlois&mip1=poel&mip3=gosewijn&mip5=Charlois

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 24 december 1861 lag rond de -2,2 °C. De winddruk was 0.5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oosten. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 96%. Bron: KNMI
  • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 23 februari 1860 tot 14 maart 1861 was er in Nederland het kabinet Van Hall - Van Heemstra met als eerste ministers Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) en Mr. S. baron Van Heemstra (liberaal).
  • Van 14 maart 1861 tot 31 januari 1862 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Loudon met als eerste ministers Mr. J.P.P. baron Van Zuijlen van Nijevelt (conservatief-liberaal) en Mr. J. Loudon (liberaal).
  • In het jaar 1861: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 3,6 miljoen inwoners.
    • 29 januari » Kansas ratificeert de Grondwet van de Verenigde Staten van Amerika en treedt toe tot de Unie als 34e staat.
    • 4 februari » Stichting van de Geconfedereerde Staten van Amerika.
    • 4 maart » De "Stars and Bars" wordt aangenomen als de vlag van de Geconfedereerde Staten van Amerika
    • 1 juli » In Rome verschijnt het eerste nummer van de L'Osservatore Romano, het officiële nieuwsblad van het Vaticaan.
    • 30 september » De 3739 meter hoge Weißkugel, gelegen in Oostenrijk, wordt voor de eerste maal beklommen.
    • 31 oktober » Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje sluiten het Verdrag van Londen, waarin ze besloten over te gaan tot interventie in Mexico (ook wel bekend als de Tweede Onafhankelijkheidsoorlog)
  • De temperatuur op 25 oktober 1883 lag rond de 13,1 °C. Er was 2 mm neerslag. De winddruk was 16 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 90%. Bron: KNMI
  • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
  • Van 23 april 1884 tot 21 april 1888 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
  • In het jaar 1883: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 4,5 miljoen inwoners.
    • 13 april » Alfred Packer wordt schuldig bevonden aan kannibalisme.
    • 1 juli » Oprichting van de ANWB.
    • 11 juli » Het waterschap Het Woud werd opgericht bij besluit van Provinciale Staten van Noord-Brabant.
    • 12 augustus » De laatste levende Quagga (een zebra-soort) sterft in dierentuin Artis
    • 4 oktober » De Oriënt-Express rijdt voor het eerst.
    • 6 december » Het Londense warenhuis Harrods brandt af.
  • De temperatuur op 26 januari 1937 lag tussen -4.8 °C en 0.6 °C en was gemiddeld -2.4 °C. Er was 2,7 mm neerslag gedurende 8,6 uur. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 31 juli 1935 tot 24 juni 1937 was er in Nederland het kabinet Colijn III met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
  • Van 24 juni 1937 tot 25 juli 1939 was er in Nederland het kabinet Colijn IV met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
  • In het jaar 1937: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 8,6 miljoen inwoners.
    • 1 februari » Het Argentijns voetbalelftal wint voor de vijfde keer de Copa América door in de finale met 2-0 te winnen van Brazilië.
    • 14 maart » Baltasar Porcel i Pujol, Mallorcaans schrijver, journalist en literair criticus († 2009)
    • 17 mei » In Solna wordt het Råsunda Stadion geopend.
    • 23 mei » In Guadalajara, Mexico, wordt de Nationaal Synarchistische Unie (UNS) opgericht.
    • 2 juli » Pilote Amelia Earhart verdwijnt spoorloos boven de Stille Oceaan.
    • 21 september » J.R.R. Tolkien publiceert De Hobbit.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia

Bron: Wikipedia


Over de familienaam Millenaar


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Ineke Kroon, "Stamboom Kroon en Telleman", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-kroon-en-telleman/I9909.php : benaderd 2 mei 2024), "Geertje Millenaar (1861-1937)".