Stamboom I.D.M. de Vries » Joannes van Baexen (Kanunnik en investitus te Thorn, 1281 - 1299) (± 1262-????)

Persoonlijke gegevens Joannes van Baexen (Kanunnik en investitus te Thorn, 1281 - 1299) 


Voorouders (en nakomelingen) van Joannes van Baexen (Kanunnik en investitus te Thorn, 1281 - 1299)


Notities over Joannes van Baexen (Kanunnik en investitus te Thorn, 1281 - 1299)

Johannes 1282- 1287- kanunnik en investitus te Thorn.
Regesten gem. Roermond
527. 1299 mei 29. Guda (van Rennenberg), abdis van Thorn, en Johannes van Baex(en), investitus der parochiekerk van Thorn,oorkonden dat vanouds de abdis bezit de gehele grote en kleine tiend van Beersele bij Ittervoort, appendix van de parochiekerk van thorn, abdis en convent bezitten gemeen;1) de kleine en grote tiend van Thorn, uitgezonderd 231 bunders genaamd Kerkelant, Endero en Endenmerske, Thorenvelde en van de huizen en hoeven van Ghiselbertus de Palud, wijlen Godefridus genaamd Slaterbegh, Philippus genaamd de Prato, Henricus genaamd van Cuowerde en Henricus genaamd Keyart; 2) de gehele kleine en grote tienden van Harle bij Ittervoort, van Stramprode en van Baex(em), appendices der (parochie)kerk van Thorn, en van Boskelant bij Ittervoort voor 2/3 deel, behalve de grote tiend van Kerkeland in Stramprode en Baex(em), de kleine tiend van huis en hof van Godescalcus bij Stramprode en de grote tiend van 11 bunder op Boskelant; 3) 2/3 der grote tiend van de novaaltienden in de parochie van Thorn en de appendices Stramprode, Baex(em) en Ittervoort, waarvan de abdis alle patronaatsrechten heeft. De investitus der parochiekerk van Thorn heeft de grote tiend van Kerkeland te Thorn en in de genoemde appendices, van de weiden met huizen en hoven te Thorn alle grote en kleine tiend van Ittervoort, 1/3 der kleine en grote tiend van Stramprode, Baex(em) en Boskelant, 1/3 der novaaltiend van Thorn en de appendices alsmede de oblationes, enige laten en andere rechten, behalve van een wei te Thorn genaamd Vrombempt in plaats van tiend de beste schoof. Habets, Thorn p 80-81 Haas, Chronol. lijst 287
Bron; Regesten Gem. Roermond.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Joannes van Baexen (Kanunnik en investitus te Thorn, 1281 - 1299)?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Joannes van Baexen (Kanunnik en investitus te Thorn, 1281 - 1299)

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Van Baexen (Kanunnik en investitus te Thorn, 1281 - 1299)


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).


De publicatie Stamboom I.D.M. de Vries is samengesteld door (neem contact op).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Ger de Vries, "Stamboom I.D.M. de Vries", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-i-m-d-de-vries/I1944.php : benaderd 27 september 2022), "Joannes van Baexen (Kanunnik en investitus te Thorn, 1281 - 1299) (± 1262-????)".