Stamboom Huijsman » Jan Jansz (tweeling) Luttik (1828-± 1909)

Persoonlijke gegevens Jan Jansz (tweeling) Luttik 

  • Hij is geboren op 4 mei 1828 in Wormerveer.
  • Beroep: Olieslager.
  • Hij is overleden rond 1909 in Nieuwveen.
    Jan woonde samen met zowel Jacob Tijsterman, 60 jaar oud, geen beroep als ook met Cornelis Reinier Rook, 69 jaar oud, geen beroep. Beiden staan in de akte als aangever vermeld. Elisabeth leefde bij Jan's overlijden nog.
  • Een kind van Jan Jansz Luttik en Trijntje Willemsdochter van der Hagen
  • Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 7 februari 2019.

Gezin van Jan Jansz (tweeling) Luttik

Hij is getrouwd met Elisabeth Loon.

Zij zijn getrouwd op 27 november 1864 te Zaandijk, hij was toen 36 jaar oud.

Jan woonde samen met zowel Jacob Tijsterman, 60 jaar oud, geen beroep als ook met Cornelis Reinier Rook, 69 jaar oud, geen beroep. Beiden staan in de akte als aangever vermeld. Elisabeth leefde bij Jan's overlijden nog. Jan en Elisabeth zijn op latere leeftijd naar een goed te naam staand destijds verzorgingshuis in Nieuwveen gegaan, geheten Sassenoord. Het verzorgingshuis heeft de naam gekregen van de familie die het tehuis heeft opgericht: Sasse

In 1848 kocht dominee Schoenmakers de oude pastorie met grond en al, en daarvoor in de plaats liet hij, uit eigen middelen, een zeer fraai en ruim herenhuis bouwen. Een al even fraaie tuinaanleg met opgaande bomen voltooide het geheel. (Vele jaren later zou dit huis de naam 'Sassenoord' krijgen.)
Dominee Schoenmakers had naast een zoon Jeremias twee dochters, Magdalena en Susanna Johanna, de jongste. Zij trouwde in 1854 met de Nieuwveense apotheker Jan Sasse. Na zijn studie betrokken ze in 1873 het herenhuis - de voormalige pastorie - van Susanna's familie in Nieuwveen. Vanaf dat jaar tot in 1932 is het huis door de familie Sasse bewoond.
Ziet voor verdere info:
https://www.activite.nl/home/wonen-met-zorg/locaties/sassenoord-nieuwveen/historie-sassenoord

Ze zijn beiden , Jan en Elisabeth, op latere leeftijd getrouwd (is al frappant), geen eerdere relatie gehad alsook geen kinderen.
Wat te doen gebruikelijk is, is dat bij overlijden de ouders ofwel kinderen de aangifte van het overlijden van de betreffende doen. Als er geen ouders en/of kinderen zijn, wordt dit door het verzorgingshuis geregeld. Vandaar de namen van Jacob Tijsterman en Cornelis Reinier Rook in de akte, zijnde de aangevers van het overlijden van Jan Luttik. Beide namen ben ik in Nieuwveen ook bij andere bewoners tegengekomen als zouden zij beiden de aangevers zijn.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Jan Jansz (tweeling) Luttik?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Jan Jansz (tweeling) Luttik

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Jan Jansz (tweeling) Luttik


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 4 mei 1828 lag rond de 18,0 °C. De wind kwam overheersend uit het oosten. Typering van het weer: half bewolkt regen windstil. Bron: KNMI
    • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • In het jaar 1828: Bron: Wikipedia
      • 5 januari » De eerste editie van het Algemeen Handelsblad komt in Amsterdam van de persen.
      • 14 april » Eerste editie van Noah Websters woordenboek.
      • 22 mei » In Zeeland wordt begonnen met geregelde veerdiensten.
      • 26 mei » De mysterieuze Kaspar Hauser duikt op in Neurenberg.
      • 11 augustus » Ranavalona I wordt koningin van het Koninkrijk Madagaskar.
    • De temperatuur op 27 november 1864 lag rond de 5,9 °C. Er was 1 mm neerslag. De winddruk was 7 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 88%. Bron: KNMI
    • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
    • In het jaar 1864: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 3,6 miljoen inwoners.
      • 22 april » Het Amerikaans Congres bepaalt bij wet dat op alle in de Verenigde Staten geslagen munten de inscriptie In God We Trust moet staan.
      • 31 augustus » Begin van de Slag bij Jonesborough in de Amerikaanse Burgeroorlog.
      • 18 september » Zaligverklaring van Margaretha Maria Alacoque (1647-1690), Frans religieuze en mystica.
      • 29 november » In Colorado brengen vrijwilligers onder leiding van kolonel John Chivington ten minste 400 Cheyenne en Arapahoe Indianen om bij Sand Creek, waar ze met toestemming een kamp hadden opgeslagen.
      • 30 november » Slag bij Franklin, Tennessee.
      • 4 december » Roemenië neemt een wet aan die joden uitsluit van juridische functies.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Luttik

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Luttik.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Luttik.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Luttik (onder)zoekt.

    De publicatie Stamboom Huijsman is opgesteld door .neem contact op
    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    A.H. Huijsman, "Stamboom Huijsman", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-huijsman/I3512.php : benaderd 22 mei 2024), "Jan Jansz (tweeling) Luttik (1828-± 1909)".