Stamboom Huigsloot

Foto van Jos Huigsloot

De publicatie Stamboom Huigsloot is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 1.385 personen. Vanwege privacy zijn 291 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Sinds 2004 verdiep ik me in genealogisch onderzoek naar de familie Huigsloot en aanverwanten uit de voormalige gemeente Alkemade (in 2009 opgegaan in gemeente Kaag en Braassem) in Zuid-Holland. 
In dat jaar kreeg ik van een zoon van voormalig burgemeester van de gemeente Zevenhoven Jos Huigsloot (what's in a name?; hij bleek ook nog eens een achterneef van mijn vader!), een kopie van een eerder onderzoek uit de jaren '80 naar de familie Huigsloot.
Dit was een mooi startpunt om verder op zoek te gaan. Veel nieuwe gegevens werden gevonden, waaronder aktes uit de 17e eeuw, waaruit o.a. bleek dat mijn voorouders in die tijd een biersteekerij (groothandel in bier) runden.
Ook zijn er veel gegevens te vinden van andere bekende Alkemadese families zoals Koek, Van Veen, Bakker, Loos, Van der Zwet en Van der Meer.

Omdat een deel van de gegevens nog niet bij de originele bron is gecontroleerd, is nog niet alles 100% betrouwbaar. Neem dus niets klakkeloos over en doe eventueel zelf onderzoek naar de juistheid, maar laat mij dat dan ook weten natuurlijk ;-). Er wordt wel constant aan de betrouwbaarheid van de informatie gewerkt.
Wil je meer weten of heb je informatie, dan hoor ik het graag.

Laatste update(s)
december 2020

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!