Stamboom Goeijenbier

Foto van Jan Goeijenbier

De publicatie Stamboom Goeijenbier is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 3.372 personen. Vanwege privacy zijn 234 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Welkom op de stamboom van de familie Goeijenbier!

Mijn naam is Jan Goeijenbier, de webmaster van deze site .
Mijn genealogisch onderzoek gaat over de familie Goeijenbier.<Link voor het contacteren van webbeheerder>.
Ik nodig u ook uit om het gastenboek te tekenen gastenboek. Hartelijk dank u voor uw bezoek!
Over onze familieBewerkenMijn familie is afkomstig uit het Westland ('s Gravenzande, 1530) en heeft daar de afgelopen 500 jaar geleefd en gewerkt. Vijf jaar voor het rampjaar (1672) zijn de gezinnen van Hugo Janszoon en zijn broer Cornelis Janszoon Goeijenbier vertrokken naar het Noordduitse eiland Nordstrand, voor de kust van Sleeswijk Holsteijn, toen Deens grondgebied. Mijn familieleden bouwden er met een aantal andere Westlandse families dijken, omdat het eiland - nu schiereiland - tweemaal per jaar onderstroomde en boeren hun oogsten verloren. Hugo Janszoon en Cornelis Janszoon hebben zich er blijvend gevestigd. Een verre nazaat van de geëmigreerde Goeijenbier, Winfried Gutbier heeft in 1977 de familiestamboom gemaakt.  
Ontbrekende delenBewerken

Mijn doel is de stamboom verder uit te bouwen, van 1530 naar de twee eeuwen daarvoor. Ik doe dat omdat bekend is dat de Goeijenbieren vóór 1500 deel uitmaakten van de zogeheten 'vrije poorters' in 's Gravenzande. Ik ben op zoek naar stukken die daar meer informatie over bieden.

Een schets van 's Gravenzande:

Rond he


Index op familienamen
Vandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!