Stamboom familie Scheffer » Cornelis Johannes (Pa Scheffer) "Kees" Scheffer (1920-1984)

Persoonlijke gegevens Cornelis Johannes (Pa Scheffer) "Kees" Scheffer 


Gezin van Cornelis Johannes (Pa Scheffer) "Kees" Scheffer

Hij is getrouwd met (Niet openbaar).

Ze zijn in de kerk getrouwd op 5 augustus 1948 te Amsterdam, hij was toen 28 jaar oud.

Zij zijn getrouwd op 4 augustus 1948 te Amsterdam, hij was toen 28 jaar oud.


Notities over Cornelis Johannes (Pa Scheffer) "Kees" Scheffer

geboren op Blekerij "In 't Lammetje Groen, aan het begin van de Oude Binnenweg. Bestond van 1825 tot 1940.

1.Alle nonsens op dit log over het bombardement op Rotterdam gelezen,jonge..
jonge..wat een betweters.Ik ben geboren in het centrum van Rotterdam, op het Lammetje groen,een “hoffie”waar meer dan honderd gezinnen in een eenkamer woning met bedstee en een granieten aanrecht in de woonkamer, tegenwoordig heet dat openkeuken, woonde,de huizen konden niet instorten want die leunde gewoon tegen elkaar aan, in de bedstee sliepen de ouders en op zolder sliepen de kinderen.Op die nooit te vergeten @#$$% dag dat die @#$%moffen (nu Duitsers)hun bommen op de oude stad gooide,een ervan viel op de machinistenschool aan de Schiedamsesingel onze huizen waren zo oud dat het hele Lammetje groen totaal instorte,wij zaten zoals gewoonlijk bij luchtalarm onder de trap. Toen het spul instorte dacht mijn moeder,het was heet en door de instorting stoffig, dat de boel in de brand stond door
enorme inspanning heeft zij ons naar buiten kunnen helpen….maar diezelfde @#$%^mof schoot nog even zijn wapen leeg,met mijn moeder zwaar gewond moesten we weer terug onder de puin.Alle bewoners kookten op de kachel,die werd met aanmaakhout en een scheutje petroleum aangestoken,er werd weleens(dikwijls)iets op de vloer gemorst en
dat is fataal geworden.
Als je de foto ziet dat die moffen rond half vijf de binnenweg opmarcheerde zie je de muren van de huizen OP de binnenweg nog rechtop staan maar het Lammetje groen dat er achter lag was totaal vernietigd en stond in de brand.
Rond die tijd dat die *&^^% moffen de binnenweg opmarcheerde zaten wij in de schuilkelder op het land van Hoboken,die schuilkelders stonden halfvol met zeik en de stront,niet te geloven!!!!!!!!Je kon daar eigenlijk niet in verblijven. Toen diezelfde lachende zwaarbewapende moffen langs die schuilkelders marcheerden schoten
zij hun mitrailleurs nog even leeg over de hoofden van de mensen die buiten die kelders stonden omdat het daarin niet te harden was.Wij zjn in die krieg tweemaal gebombardeerd en hebben tweemaal onder de puin gezeten.De hongerwinter in Rotterdam,
de razzia’s,het fusileren,voor niets ,van jongens van 17 jaar op de coolsingel,de lijken langs het trottoir,de NSB érs.De hongertochten naar de “gelovige kerkelijke” boeren in de Overijssel,het afvoeren van onze Joodse buren en Joodse klasgenoten,die niet terug gekomen zijn, er is geen ruimte op dit log om alles eens goed te beschrijven.In tegenstelling tot enkele scribenten op dit log was ik blij dat de geallieerden de Duitse steden plat gooiden,
het kon mij niet schelen,hoe meer hoe beter,
ik haat ze nog steeds!!!!!!!!
Een verzoek aan de intelligentia van dit log
val mij aub niet lastig met je idiote kritiek , oke de ole Henk en Olav e.a. weten het beter, laat het lekker zo en vergelijk de situatie van 1940 niet met de huidige krijgsvoering,m.n. de bombardementen het
verschil is niet te vergelijken.
Maar….ik moet zeggen dat die zelfde moffen
een hoop armoede hebben weggebombardeerd,
de Rotterdamse oude binnenstad had niets met cultureel te maken,het was een bonk armoede.
De echt historische gebouwen waaronder de Rotterdamse schouwburg aan de Aert van Nesstraat waren prima te redden maar de hotemetoten die geschiedenis wilde schrijven
hebben dergelijke gebouwen gewoon afgebroken,
die stonden in de weg voor de “heropbouw”van onze stad.
Prettig weekend allemaal. (Blog Jan Marijnissen)
Reactie door Toon van Vliet — vrijdag 18 mei 2007 @ 19.22uur

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Cornelis Johannes (Pa Scheffer) "Kees" Scheffer?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Cornelis Johannes (Pa Scheffer) "Kees" Scheffer

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Afbeelding(en) Cornelis Johannes (Pa Scheffer) "Kees" Scheffer

Voorouders (en nakomelingen) van Cornelis Johannes (Pa Scheffer) Scheffer


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

    Aanknopingspunten in andere publicaties

    Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 29 april 1920 lag tussen 4,1 °C en 11,7 °C en was gemiddeld 7,0 °C. Er was 3,1 mm neerslag. Er was 6,2 uur zonneschijn (42%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
    • In het jaar 1920: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 6,8 miljoen inwoners.
      • 7 april » Franse troepen bezetten het Duitse Ruhrgebied.
      • 15 april » De anarchisten Nicola Sacco en Bartolomeo Vanzetti vermoorden naar verluidt twee bewakers wanneer zij een schoenwinkel beroven.
      • 26 april » Canada verslaat Zweden met 12-1 in de finale van het olympische demonstratietoernooi ijshockey in Antwerpen, en wordt daarmee de eerste officiële wereldkampioen.
      • 14 augustus » In Antwerpen wordt de zevende editie van de Olympische Zomerspelen geopend.
      • 26 augustus » Het 19e amendement op de Amerikaanse grondwet wordt van kracht en geeft vrouwen stemrecht.
      • 11 december » De staat neemt de spoorwegmaatschappijen Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij en de Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen over.
    • De temperatuur op 5 augustus 1948 lag tussen 12,1 °C en 21,8 °C en was gemiddeld 16,6 °C. Er was 5,5 uur zonneschijn (36%). De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 4 september 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Koningin Juliana (Huis van Oranje-Nassau) was van 4 september 1948 tot 30 april 1980 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
    • Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
    • In het jaar 1948: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 9,7 miljoen inwoners.
      • 6 maart » Inval van het Arabische bevrijdingsleger van Fawzi al-Qawuqji in Palestina.
      • 14 maart » James Nachtwey, Amerikaans fotojournalist
      • 7 april » De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt opgericht door de Verenigde Naties.
      • 12 juni » Benoeming van de Nederlander Leo Kierkels tot internuntius in India.
      • 21 juni » Introductie van de lp in New York.
      • 1 december » Piet Roozenburg wordt wereldkampioen dammen.
    • De temperatuur op 4 april 1984 lag tussen 1,6 °C en 6,0 °C en was gemiddeld 3,6 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.2 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Beatrix (Huis van Oranje-Nassau) was van 30 april 1980 tot 30 april 2013 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van donderdag 4 november 1982 tot maandag 14 juli 1986 was er in Nederland het kabinet Lubbers I met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
    • In het jaar 1984: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 14,4 miljoen inwoners.
      • 1 april » Het Faeröerse televisiestation Sjónvarp Føroya zendt voor het eerst uit, waarmee deze eilandengroep het laatste gebied in Europa is dat een eigen publieke televisie-omroep krijgt.
      • 13 mei » Johan Cruijff neemt afscheid als voetballer. Tijdens de wedstrijd Feyenoord – PEC Zwolle '82 gaat hij 10 minuten voor tijd onder groot applaus van het veld.
      • 29 juli » Zwemmer Michael Gross uit West-Duitsland brengt bij de Olympische Spelen in Los Angeles zijn eigen wereldrecord op de 200 meter vrije slag op 1.47,44.
      • 1 december » Bisschopswijding van Johannes ter Schure, hulpbisschop van Roermond, door bisschop Joannes Matthijs Gijsen.
      • 8 december » Ondertekening te Togo van de derde Overeenkomst (Lomé III) tussen de Europese Gemeenschap en 66 landen in Afrika, het Caraïbisch gebied en de Stille Oceaan (ACS).
      • 10 december » Desmond Tutu krijgt de Nobelprijs voor de Vrede.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Scheffer

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Scheffer.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Scheffer.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Scheffer (onder)zoekt.

    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Peter A. Scheffer, "Stamboom familie Scheffer", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-familie-scheffer-za/I787.php : benaderd 27 mei 2024), "Cornelis Johannes (Pa Scheffer) "Kees" Scheffer (1920-1984)".