De temperatuur op 11 oktober 1925 lag tussen 2,6 °C en 14,9 °C en was gemiddeld 8,6 °C. Er was 2,4 uur zonneschijn (22%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 4 augustus 1925 tot 8 maart 1926 was er in Nederland het kabinet Colijn I met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
21 mei » Heiligverklaring en uitroeping tot kerkleraar van Petrus Canisius, Nederlands theoloog.
26 juli » De Belg André Massaux vestigt een nieuw wereldrecord zweefvliegen (duurvlucht) door 10 uur en 41 minuten in de lucht te blijven.
2 augustus » Conrad Hilton opent in Dallas, Texas het eerste Hilton-hotel.
11 november » Robert Millikan bewijst het bestaan van kosmische straling.
1 december » In Londen wordt het Verdrag van Locarno getekend. De betrekkingen met het in de Eerste Wereldoorlog verslagen Duitsland worden genormaliseerd.
25 december » Het Argentijns voetbalelftal wint voor de tweede keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 2-2 gelijk te spelen tegen naaste belager Brazilië.
Trouwdag 11 oktober 1948
De temperatuur op 11 oktober 1948 lag tussen 3,6 °C en 16,1 °C en was gemiddeld 10,2 °C. Er was 1,9 uur zonneschijn (17%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
17 maart » De Benelux-landen, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk tekenen de overeenkomst van Brussel, welke een voorloper is van de NAVO-overeenkomst.
13 mei » Verheffing van de Apostolische Prefectuur Makassar in Indonesië tot Apostolisch vicariaat.
29 juli » Opening van de Olympische Spelen in Londen; de eerste Spelen na de Tweede Wereldoorlog.
4 september » Abdicatie van Wilhelmina en troonsaanvaarding van Juliana als Koningin der Nederlanden.
9 september » Oprichting van de Democratische Volksrepubliek Korea.
23 december » De zeven ter dood veroordeelden van het Proces van Tokio worden door middel van ophanging ter dood gebracht in de gevangenis van Sugamo Prison in Ikebukuro.
Dag van overlijden 2 april 1955
De temperatuur op 2 april 1955 lag tussen -1.2 °C en 11,4 °C en was gemiddeld 5,4 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 8,3 uur zonneschijn (64%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
6 januari » De Katholieke Radio Omroep zendt het eerste kinderprogramma op de Nederlandse televisie uit: ‘Opstand in de kribbe', een toneelspel van de Volendammer Pé Mühren over rebellerende beelden in een kerststal.
17 januari » De USS Nautilus vaart als eerste kernonderzeeër uit.
30 maart » Het Argentijns voetbalelftal wint voor de tiende keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 1-0 te winnen van Chili.
21 juni » Het eerste Nijntjeboekje komt uit.
2 juli » Tierpark Berlin Friedrichsfelde wordt geopend.
15 november » Opening van de Kirovsko-Vyborgskaja-lijn, het eerste metrotracé van de metro van Sint-Petersburg.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Johanna Lodewijks, "Stamboom Dusseljee", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-dusseljee/I4795.php : benaderd 9 mei 2025), "Harmina Dusseljee (1925-1955)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.