De temperatuur op 17 maart 1872 lag rond de 11,4 °C. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De relatieve luchtvochtigheid was 85%. Bron: KNMI
Van 4 januari 1871 tot 6 juli 1872 was er in Nederland het kabinet Thorbecke III met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
Van 6 juli 1872 tot 27 augustus 1874 was er in Nederland het kabinet De Vries - Fransen van de Putte met als eerste ministers Mr. G. de Vries Azn. (liberaal) en I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
26 maart » Bij Owens Valley (Californië) ontstaat een aardverschuiving over 50 kilometer lengte.
9 april » Samuel R. Percy verkrijgt octrooi op melkpoeder.
10 mei » Victoria Woodhull wordt de eerste vrouw die wordt genomineerd voor president van de Verenigde Staten.
30 november » Eerste voetbalinterland ooit, gespeeld op Hamilton Crescent, Glasgow, tussen Schotland en Engeland, eindigt in 0-0 ten overstaan van 4.000 toeschouwers.
9 december » P.B.S. Pinchback wordt de eerste zwarte gouverneur van een Amerikaanse staat.
Trouwdag 2 juni 1898
De temperatuur op 2 juni 1898 lag rond de 10,7 °C. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 80%. Bron: KNMI
13 januari » De beroemde open brief J'accuse van Émile Zola tegen de president van de Franse republiek verschijnt in het dagblad L'Aurore.
15 februari » Het slagschip Maine wordt tot zinken gebracht in de haven van Havana. Begin van de Spaans-Amerikaanse Oorlog
1 mei » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC Thun.
7 juni » Oprichting van de Slowaakse voetbalclub FC Petržalka 1898 als Pozsonyi Torna Egyesület.
30 juli » De arts John Harvey Kellogg ontdekt bij toeval de cornflake.
21 december » Marie Curie en Pierre Curie ontdekken het radium.
Dag van overlijden 18 oktober 1956
De temperatuur op 18 oktober 1956 lag tussen 8,8 °C en 15,1 °C en was gemiddeld 13,0 °C. Er was 12,8 mm neerslag gedurende 15,3 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
15 juni » John Lennon en Paul McCartney ontmoeten elkaar voor het eerst.
30 juli » President Eisenhower tekent een resolutie waarmee In God We Trust het motto van de Verenigde Staten wordt.
21 oktober » De overleden bisschop van Luxemburg Joseph Laurent Philippe wordt opgevolgd door zijn coadjutor Léon Lommel.
23 oktober » In Boedapest breekt de Hongaarse opstand uit.
29 oktober » Na geheime besprekingen met Groot-Brittannië en Frankrijk valt Israël de Sinaï binnen.
7 november » Suezcrisis: De VN neemt een resolutie aan waarbij Franse, Britse en Israëlische troepen zich onmiddellijk uit Egypte moeten terugtrekken.
Dag van begraven 22 oktober 1956
De temperatuur op 22 oktober 1956 lag tussen 8,8 °C en 14,4 °C en was gemiddeld 11,1 °C. Er was 1,2 uur zonneschijn (12%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
21 april » De autosnelweg Brussel-Oostende wordt ingehuldigd door Koning Boudewijn.
3 mei » In Tokio begint de eerste editie van de WK judo.
13 september » De dijk om de nieuwe IJsselmeerpolder Oostelijk Flevoland wordt gesloten.
24 oktober » De Sovjet-Unie trekt Hongarije binnen.
4 november » Sovjettroepen trekken Hongarije binnen om de Hongaarse opstand die op 23 oktober begon, de kop in te drukken. Duizenden komen om, meer raken gewond en bijna een kwart miljoen mensen verlaten het land. Als gevolg hiervan werd in Amsterdam Felix Meritis bestormd.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Johanna Lodewijks, "Stamboom Dusseljee", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-dusseljee/I4209.php : benaderd 9 mei 2025), "Harmina Hemmes (1872-1956)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.