Stamboom Dumas - Java - Nederlands-Indië » Balthasar / Balthazar Heldring (1839-1907)

Persoonlijke gegevens Balthasar / Balthazar Heldring 

Bronnen 1, 2, 3

Gezin van Balthasar / Balthazar Heldring

(1) Hij is getrouwd met Anna Henriette Louise Sillem.

Zij zijn getrouwd op 20 maart 1879 te Amsterdam, North Holland, Netherlands, hij was toen 40 jaar oud.

Echtgeno(o)t(e): Balthasar Heldring

Kind(eren):

  1. Jerome Heldring  1881-1916
  2. Henriette Heldring  1883-1984
  3. Louise Heldring  1885-1943
  4. Balthazar Heldring  1892-1934


(2) Hij is getrouwd met Olga Sophie Sillem.

Zij zijn getrouwd op 8 september 1870 te Amsterdam, hij was toen 31 jaar oud.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Balthasar / Balthazar Heldring?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Balthasar / Balthazar Heldring

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Balthasar / Balthazar Heldring


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. Geni World Family Tree
      Balthasar Heldring<br>Geslacht: Man<br>Geboorte: 17 mrt 1839 - Hemmen, GL, Netherlands<br>Beroep: President Nederlandsche Handels Maatschappij<br>Huwelijk: Echtgeno(o)t(e): Anna Henriette Louise (geboren Sillem) - 20 mrt 1879 - Amsterdam, North Holland, Netherlands<br>Overlijden: 18 jul 1907 - Hilversum, NH, Netherlands<br>Begrafenis: Zorgvlied, Amsterdam<br>Vader: Ottho Gerhard Heldring<br>Moeder: Anna Elisabeth (geboren Deuffer Wiel)<br>Echtgenotes: Olga Sophie (geboren Sillem), Anna Henriette Louise (geboren Sillem)<br>Kinderen: Olga Sophie Heldring, Jerome Onbekend, Anna Elisabeth (geboren Heldring), Henriette Heldring, Louise Heldring, Johann Gottlieb Heldring, Balthazar Heldring, Ernst Heldring, Frans Onbekend, Leonard Johannes Onbekend, Alexander Heldring, Ottho Gerhard Hendrik Jerome Onbekend<br>Broers/zusters: Ottho Gerhard Onbekend, Maria Catharina (geboren Heldring), Louise Henriette (geboren Heldring), Johannes Carel Hendrik Heldring, Leonard Johannes Heldring, Justinus Jacob Leonard Onbekend, Jan Lodewijk Onbekend
      The Geni Wereld Stamboom kan gevonden worden op http://www.geni.com" target="_blank">www.Geni.com. Geni is eigendom van en wordt uitgevoerd door MyHeritage.
    2. Engeland & Wales, index van testamenten en probates, 1853-1943
      Balthazar Heldring<br>Jaar gebeurtenis: 1909<br>Woonplaats: Amsterdam, Netherlands, Holland<br>Overlijden: 18 jul 1907 - Amsterdam, Netherlands, Holland&;lt;br>Type record: Probate<br>Partner: Anna Henriette Louise Heldring<br>Begunstigden:
      Naam Relatie
      Anna Henriette Louise Heldring Widow
      De Engeland & Wales, index aan subsidies van Probate en brieven van de administratie van 1853-1943 bevat een belangrijke ontwikkeling in de Engelse Probate wet. Voor 1858 vielen de toelagen van Probate en de brieven van de administratie onder de jurisdictie van de kerkelijke hoven van de kerk van Engeland: vooral het Hof van het prerogatieven van York en het Hof van Canterbury. Deze collectie bevat een index van de subsidies van de Probate en de brieven van de administratie gemaakt in het prerogatieven Hof van Canterbury van 1853 tot 1857. Als de hoogste kerkelijke rechtbank was de prerogatieven Hof van Canterbury verantwoordelijk voor het bewijzen van de landgoederen van een individuele vergadering een van de volgende criteria:
      • Hoog niveau van persoonlijke rijkdom
      • Onroerend goed in meer dan een bisdom in de provincie Canterbury
      • Onroerend goed in zowel de provincie York en de provincie Canterbury
      • Overleden buiten Engeland, maar in het bezit van eigendom in Engeland
      Daarom was het zeer ongewoon voor een persoon om genoeg rijkdom of bezit te hebben voor een toelage van Probate of een brief van de administratie te hebben die in het Hof van Canterbury moet worden gemaakt. Als een persoon wordt gevonden in de subsidies van de Probate en de administratie gemaakt in het privilege Hof van Canterbury, kan het mogelijk zijn om een kopie van hun testament vinden op het Nationaal Archief van Engeland. Het Hof van erfrecht wet van 1857 creëerde een nieuw burgerlijk Hof dat alle toelagen van probates en brieven van bestuur centraliseerde, effectief overdragen van alle jurisdictie van de kerkelijke rechtbanken van de kerk van Engeland naar Hare Majesteit het Hof van nalatenschap. De meerderheid van de records in deze collectie zijn gedateerd na 1857 en werden daarom geadministreerd in het Hof van erfrecht. Alhoewel deze handeling het beleid van landgoederen centraliseerde, was het nog ongewoon voor een persoon om een testament te verlaten. Daarom, blijft deze collectie een goed alternatief voor, of aanvulling op, de overlijdens records van relatief rijke personen.Deze collectie is een index van een verscheidenheid van juridische documenten, maar is samengesteld uit hoofdzakelijk vier soorten documenten:
      1. Toelagen van erfrecht: juridische documenten die de uitvoerder (s) machtigen om het landgoed van een overledene te beheren volgens de bepalingen van de Testament.
      2. De brieven van de administratie: wettelijk gezag voor de uitvoerder (s) om het landgoed van een overledene te beheren wanneer geen testament voorafgaand aan dood werd opgemaakt.
      3. Schotse bevestiging: het Schotse equivalent van een toelage van Probate.
      4. Eik naar een bevestiging: een aanvullend document voor een bestaande bevestiging voor extra activa die niet in de oorspronkelijke bevestiging zijn vermeld.
      Deze collectie bevat geen kopieën van het originele testament. Het kan echter mogelijk zijn om de kopieën van het testament te vinden van personen gevonden in deze index. Voor personen die in Engeland zijn overleden in of na 1858 kan hun testament worden gevonden door te Zoeken in de administratie van het Verenigd Koninkrijk. Voor personen die overleden in Schotland voor 1926, kan hun testament worden gevonden door middel van een betaalde zoekopdracht van ScotlandsPeople.Terwijl hoofdzakelijk samengesteld uit personen die in Engeland en Wales leefden, omvat deze inzameling de informatie van overleden personen die in het Britse imperium leven, zolang de overledene eigendom in Engeland of Wales bezit. Hoewel relatief weinig in aantal, deze collectie bevat gegevens van personen die verbleven in de volgende landen:Schotland, Ierland, Noord-Ierland, Frankrijk, Spanje, Duitsland, België, Zweden, Nederland, Denemarken, Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Portugal, Griekenland, Jersey, Isle of Man, Zuid-Afrika, Guernsey, Pruisen, Polen, Tsjecho-Slowakije, Rusland, Canada, Verenigde Staten van Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland, Tasmanië, India, Ceylon (Sri Lanka), Egypte, China, Japan, Singapore, Oost-Indië, Birma, Turkije, Malta, West-Afrika, Nairobi, Oost-Afrika, Syrië, Nigeria, Oeganda, Monaco, Guyana, Mauritius, Sierra Leone, Kenia, Algiers, Canarische eilanden, Mesopotamië (Irak), Macedonië, Cuba, Chili, Brazilië, Peru, Jamaica, Mexico, Barbados, Trinidad, Argentinië en de Antillen.
    3. klene Web Site, maria-martina klene, Balthasar Heldring, 16 augustus 2021
      Toegevoegd via een Person Discovery

      Stambomen op MyHeritage

      Familiesite: klene Web Site

      Familiestamboom: 208204501-1

    Aanknopingspunten in andere publicaties

    Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 17 maart 1839 lag rond de 4,0 °C. De wind kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Typering van het weer: half bewolkt regen. Bron: KNMI
    • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • In het jaar 1839: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 2,9 miljoen inwoners.
      • 25 januari » Michael Faraday suggereert als eerste de mogelijkheid van fotografie
      • 18 mei » Oprichting van het rooms-katholieke Apostolisch Vicariaat Egypte.
      • 23 mei » Aguascalientes (Mexico) wordt tot staat verheven.
      • 17 juni » Koning Kamehameha III van Hawaï verleent de Rooms-katholieken onder Franse druk godsdienstvrijheid.
      • 18 juni » Willem III der Nederlanden trouwt met Sophie van Württemberg.
      • 20 september » De eerste Nederlandse spoorweg, tussen Haarlem en Amsterdam, wordt in gebruik genomen.
    • De temperatuur op 8 september 1870 lag rond de 10,0 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 92%. Bron: KNMI
    • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 4 juni 1868 tot 4 januari 1871 was er in Nederland het kabinet Van Bosse - Fock met als eerste ministers Mr. P.P. van Bosse (liberaal) en Mr. C. Fock (liberaal).
    • In het jaar 1870: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 3,6 miljoen inwoners.
      • 19 juli » Begin van de Frans-Pruisische Oorlog
      • 16 augustus » De veldslag bij Mars-la-Tour vormde een onderdeel van de Frans-Duitse Oorlog (1870-1871). Twee Pruisische korpsen drongen het volledige Franse Rijnleger terug naar de forten van Metz.
      • 4 september » Keizer Napoleon III van Frankrijk wordt afgezet. De Derde Republiek wordt uitgeroepen.
      • 20 september » De Inname van Rome beëindigt de Kerkelijke Staat.
      • 27 september » Verheffing van het Apostolisch vicariaat Luxemburg tot Bisdom Luxemburg.
      • 12 december » Joseph H. Rainey uit South Carolina wordt het eerste zwarte lid van het Amerikaans Congres.
    • De temperatuur op 18 juli 1907 lag tussen 11,6 °C en 16,4 °C en was gemiddeld 13,4 °C. Er was 0.9 uur zonneschijn (6%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 17 augustus 1905 tot 11 februari 1908 was er in Nederland het kabinet De Meester met als eerste minister Mr. Th. de Meester (unie-liberaal).
    • In het jaar 1907: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 5,6 miljoen inwoners.
      • 6 januari » In Rome opent Maria Montessori haar eerste school waar ze haar didactische hervormingsplannen wil verwezenlijken.
      • 19 juni » Oprichting van de Finse voetbalclub HJK Helsinki.
      • 1 augustus » Robert Baden-Powell richt de padvinderij op.
      • 12 september » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Real Betis uit de stad Sevilla.
      • 17 oktober » De Scheveningse bomschuit Clara Johanna (SCH 1) loopt tijdens een zware storm op een zandbank voor de kust van Terschelling; er vallen 8 doden.
      • 19 oktober » Het eerste nummer van het links-radicale dagblad De Tribune verschijnt.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Heldring

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Heldring.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Heldring.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Heldring (onder)zoekt.

    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Rob Dumas, "Stamboom Dumas - Java - Nederlands-Indië", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-dumas/I509972.php : benaderd 20 juni 2024), "Balthasar / Balthazar Heldring (1839-1907)".