genealogieonline

Stamboom Dijst » Anna Cadarina Reinholts

Persoonlijke gegevens Anna Cadarina Reinholts Vrouwelijk

Scans zoeken, een service van Genealogie Online

Voorouders (en nakomelingen) van Anna Cadarina Reinholts


    
Stamboom
Anna Cadarina Reinholts
1770-1847

x
1819
Joseph(us) Dijst
1737-1824


Gezin van Anna Cadarina Reinholts

Zij is getrouwd met Joseph(us) Dijst op 10 maart 1819 te Amsterdam.Bron 3

Getuigen zijn Cornelis van Kaamelaar, schoenmaker, 48 jaar; Gerrit Bosch, behanger, 23 jaar; Jacob Kanneman, turfdrager, 60 jaar; Johannes Coebergh, sjouwerman, 46 jaar; allen wonende te Amsterdam. De huwelijksakte is door de bruid niet ondertekend, omdat zij niet kan schrijven. In de huwelijksakte van zijn 5e huwelijk wordt de achternaam van Joseph geschreven als Deijst. De achternaam van zijn vader wordt echter geschreven als Dijst. De ambtenaar maakt duidelijk een vergissing met de leeftijd. Hij schrijft in de akte, dat Joseph 22 jaar is in plaats van 82 jaar. De naam van zijn moeder wordt geschreven als Maria Amerentia Leenders. Anna Cadarina is weduwe van Jan Hendrik Koring, overleden 01-01-1813. Van haar vader wordt niet vermeld, dat hij is overleden, maar "sedert lange jaren absent".
Bij de huwelijksbijlage is een verklaring van onvermogen gevoegd ten name van Catharina Rijnhout, geboren/gedoopt 6-12-1777, wonende Boomstraat 39 te Amsterdam. Dit is heel opmerkelijk. Alle documenten van de huwelijkse bijlage hebben betrekking op Anna Cadarina Reinholst, geboren 09-12-1770. Wie is dan Catharina Rijnhout, geboren 06-12-1777? Een mogelijkheid is een schrijffout. Cadarina Reinholst is "Vernederlands" in Catharina Rijnhout. De geboortedatum lijkt enigszins op elkaar.

Bronnen

  1. Huwelijkse bijlagen huwelijk 10-03-1819, extract doopregister
  2. Huwelijksakte met Joseph Dijst
  3. BS Amsterdam, 2-49v

Tijdbalk Anna Cadarina Reinholts

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Gebruikte symbolen: grootouders grootoudersouders oudersbroers-zussen broers/zussenkinderen kinderen
Sleep de tijdbalk om terug of verder in de tijd te gaan (of gebruik de l en r toetsen). Klik op de namen voor meer informatie.

Over de familienaam Reinholts


    ?


De publicatie Stamboom Dijst is samengesteld door (neem contact op).