De temperatuur op 26 april 1914 lag tussen 3,7 °C en 13,1 °C en was gemiddeld 7,7 °C. Er was 6,7 uur zonneschijn (46%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
20 maart » In New Haven, een stad in de Amerikaanse staat Connecticut, vindt het eerste wereldkampioenschap kunstschaatsen plaats.
15 april » Hermann Hesse publiceert zijn roman Rosshalde.
7 juni » De Ancona vaart als eerste schip door de sluizen van het Panamakanaal.
23 juli » Oostenrijk-Hongarije stelt een ultimatum aan Servië. Het land krijgt 48 uur om te voldoen aan een aantal onmogelijke Oostenrijkse eisen. Een oorlog lijkt onvermijdelijk. (Juli-ultimatum)
28 juli » Oostenrijk-Hongarije verklaart Servië de oorlog, daarmee begint de Eerste Wereldoorlog.
1 augustus » Duitsland, als verdragsgenoot van Oostenrijk-Hongarije, verklaart Rusland de oorlog en valt Luxemburg binnen.
Trouwdag 20 juli 1933
De temperatuur op 20 juli 1933 lag tussen 15,5 °C en 28,9 °C en was gemiddeld 21,8 °C. Er was 7,4 uur zonneschijn (46%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
30 januari » Adolf Hitler wordt ingezworen als Kanselier van Duitsland.
2 maart » King Kong gaat in New York in première
14 maart » René Felber, Zwitsers politicus
30 juni » Een massale demonstratie in Antwerpen tegen oorlog en fascisme.
25 augustus » Wielrenner Jan van Hout rijdt op de baan van Roermond een nieuw werelduurrecord.
16 december » Abe de Vries en Sipke Castelein winnen de vijfde Elfstedentocht.
Dag van overlijden 14 maart 1969
De temperatuur op 14 maart 1969 lag tussen 5,1 °C en 12,1 °C en was gemiddeld 9,4 °C. Er was 6,2 mm neerslag gedurende 2,6 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
30 januari » Het laatste publieke concert van The Beatles op het dak van het gebouw van Apple Records. Het concert wordt door de politie afgebroken.
10 maart » James Earl Ray, de moordenaar van Martin Luther King, wordt veroordeeld tot 99 jaar gevangenisstraf.
25 maart » John Lennon en Yoko Ono beginnen aan hun eerste zogenoemde Bed-In for Peace in het Amsterdamse Hilton hotel.
26 maart » Kerncentrale Dodewaard wordt in gebruik genomen. Koningin Juliana verricht de opening.
14 juli » Salvadoraanse troepen vallen Honduras binnen: het begin van de zesdaagse voetbaloorlog.
15 juli » In het Belgische Dinant weigeren bij het afdalen van een steile helling de remmen van een Nederlandse bus, die daarop door een hek schiet en in de Maas stort. De chauffeur en 20 passagiers komen om. De reisleidster en drie vakantiegangers weten uit de bus te ontsnappen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. den Nieuwenboer, "Stamboom Den Nieuwenboer", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-den-nieuwenboer/I664.php : benaderd 13 mei 2025), "Anna Antonia Beentjes (1914-1969)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.