Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
Nederland had zo'n 8,2 miljoen inwoners.
27 maart » Oprichting van de amateurvoetbalclub VV de Noormannen.
3 juni » Encycliek Dilectissima Nobis van Paus Pius XI over de onderdrukking van de Kerk van Spanje.
14 augustus » Emilio Comici en de gebroeders Dimai beklimmen als eerste de onmogelijk geachte noordwand van de Cima Grande (Drei Zinnen).
30 augustus » Oprichting van Air France.
17 oktober » De Duitse natuurkundige Albert Einstein vestigt zich in de Verenigde Staten, op de vlucht voor het nationaalsocialisme.
6 december » Een federale rechter in de Verenigde Staten beslist dat Ulysses van James Joyce niet aanstootgevend is.
Weer 20 juli 1933
De temperatuur op 20 juli 1933 lag tussen 15,0 °C en 27,2 °C en was gemiddeld 20,7 °C. Er was 7,4 uur zonneschijn (46%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.