De temperatuur op 16 oktober 1880 lag rond de 11,7 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 83%. Bron: KNMI
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
1 januari » De aanleg van het Panamakanaal vangt aan.
27 januari » Thomas Edison ontvangt octrooi (#223898) op de gloeilamp.
3 juni » Alexander Graham Bell gebruikt zijn fotofoon voor de eerste keer om een draadloos telefoongesprek te verzenden.
24 juni » Eerste uitvoering van O Canada, het lied dat later het volkslied van Canada zou worden.
20 oktober » De Vrije Universiteit Amsterdam wordt opgericht.
11 november » Ned Kelly, een Australische outlaw, wordt opgehangen in Melbourne.
Trouwdag 9 december 1905
De temperatuur op 9 december 1905 lag tussen 1,7 °C en 7,6 °C en was gemiddeld 4,5 °C. Er was 3,0 uur zonneschijn (38%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
25 januari » Begin van de Slag bij Sandepu in Mantsjoerije
1 februari » Oprichting van de Haagse voetbalclub ADO (Alles Door Oefening).
12 februari » Het Zwitsers voetbalelftal speelt de eerste officiële interland uit zijn geschiedenis. In Parijs wordt met 1-0 verloren van Frankrijk .
22 april » Oprichting Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten in Amsterdam. Het initiatief daartoe werd genomen door Jac. P. Thijsse.
16 mei » In Vriezenveen voltrekt zich een van de grootste branden uit de Nederlandse geschiedenis, die later het hele land wist te beroeren. In een paar uur tijd branden 228 huizen, twee kerken en het gemeentehuis aan de noordkant van Vriezenveen af. Er zijn geen persoonlijke ongelukken, maar er is wel heel veel leed. Circa 1600 inwoners zijn opeens dakloos. Drie dagen na de brand brengen koningin Wilhelmina en prins Hendrik een bezoek aan het zo getroffen dorp.
19 september » Oprichting van IK Start (Noors: Idrettsklubben Start), een Noorse voetbalvereniging uit Kristiansand.
Dag van overlijden 14 augustus 1968
De temperatuur op 14 augustus 1968 lag tussen 12,3 °C en 16,7 °C en was gemiddeld 14,4 °C. Er was 1,6 mm neerslag gedurende 1,7 uur. Er was 1,4 uur zonneschijn (9%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
29 januari » Het ADR-verdrag treedt in werking. Het regelt het internationaal vervoer van gevaarlijke goederen over de weg.
12 juni » Wielrenner Eddy Merckx wint als eerste Belg de Ronde van Italië.
25 juli » Paus Paulus VI veroordeelt in zijn encycliek Humanae Vitae alle mechanische en chemische middelen tot geboortebeperking. Deze paus heeft hierna nooit meer een encycliek geschreven.
21 september » Harry Steevens wint de derde editie van Nederlands enige wielerklassieker, de Amstel Gold Race.
14 oktober » De Amerikaanse atleet Jim Hines brengt het wereldrecord 100 m op 9,95 sec. Het is de eerste keer dat dit record elektronisch wordt vastgelegd.
15 oktober » Sprintatlete Wyomia Tyus scherpt bij de Olympische Spelen in Mexico-Stad het wereldrecord op de 100 meter aan tot 11,08 seconden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Emile de Kleine, "Stamboom De Kleine", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-de-kleine/I147.php : benaderd 18 januari 2025), "Fetze Schotanus (1880-1968)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.