De temperatuur op 14 mei 1917 lag tussen 13,0 °C en 24,3 °C en was gemiddeld 17,6 °C. Er was 3,6 mm neerslag. Er was 3,7 uur zonneschijn (24%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
8 maart » De februarirevolutie begint in Petrograd (Sint-Petersburg), Rusland (23 februari op de juliaanse kalender).
13 mei » Bisschopswijding van Eugenio Pacelli, nuntius in Beieren, te Rome door Paus Benedictus XV.
5 juli » Het Aardappeloproer in Amsterdam mondt uit in een veldslag op het Haarlemmerplein, waarbij militairen het vuur openen op de menigte. De opstand wordt neergeslagen. Er vallen 9 doden en 114 gewonden
14 september » Na de revolutie in februari van 1917 wordt de republiek in Rusland uitgeroepen.
15 oktober » In Vincennes vlak buiten Parijs wordt Mata Hari door een vuurpeloton geëxecuteerd, op grond van spionage voor Duitsland.
22 november » In Amsterdam wordt de amateurvoetbalclub VV Sloterdijk opgericht.
Doopdag 17 mei 1917
De temperatuur op 17 mei 1917 lag tussen 10,2 °C en 17,8 °C en was gemiddeld 13,6 °C. Er was 0.7 mm neerslag. Er was 0.3 uur zonneschijn (2%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
28 januari » Het Amerikaanse leger staakt de zoektocht naar Pancho Villa.
14 maart » Het Russische regime van de tsaar komt ten val.
22 maart » De Verenigde Staten erkennen als eerste de voorlopige Russische regering na de val van de tsaar.
20 april » Benoeming van Eugenio Pacelli tot nuntius in Beieren.
23 mei » De gemeenteraad van De Bilt-Station (het tegenwoordige Bilthoven) bespreekt alternatieven voor de naam die te vaak verward wordt met De Bilt.
7 november » Begin van de Oktoberrevolutie: Lenin, de aanvoerder van de bolsjewieken, leidt de communisten in een vrijwel bloedeloze staatsgreep tegen de Voorlopige Regering. (In Rusland gold toentertijd de juliaanse kalender en volgens die kalender was het toen 25 oktober.)
Dag van overlijden 1 april 1918
De temperatuur op 1 april 1918 lag tussen 2,8 °C en 14,7 °C en was gemiddeld 8,4 °C. Er was 10,0 uur zonneschijn (77%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
4 april » Het komt in Amsterdam als gevolg van voedselschaarste tot ongeregeldheden.
9 april » Letland verklaart zich onafhankelijk.
3 juni » Bij Château Thierry aan de Marne stoten de Duitse troepen op de gezamenlijke strijdkrachten van de Verenigde Staten en Frankrijk. Het offensief loopt dood.
17 oktober » Officiële stichting van Joegoslavië.
13 november » Geallieerde troepen bezetten Constantinopel de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk.
18 november » Letland verklaart zichzelf onafhankelijk van Rusland.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Rik de Jaegher, "Stamboom families De Jaegher, Claeys, Van den Meersche en Van Londersele", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-de-jaegher/I630.php : benaderd 12 mei 2025), "Maria Augustina van den Meersche (1917-1918)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.