De temperatuur op 20 november 1914 lag tussen -6,3 °C en 2,9 °C en was gemiddeld -1,7 °C. Er was 0,1 mm neerslag. Er was 6,6 uur zonneschijn (77%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
5 januari » In de autofabrieken van Henry Ford wordt de achturige werkdag ingevoerd.
7 juni » De Ancona vaart als eerste schip door de sluizen van het Panamakanaal.
15 juni » In Durrës (Albanië) sneuvelt de Nederlandse majoor Lodewijk Thomson tijdens een vredesmissie.
28 juli » Oostenrijk-Hongarije verklaart Servië de oorlog, daarmee begint de Eerste Wereldoorlog.
3 september » Kardinaal Giacomo della Chiesa wordt gekozen tot Paus Benedictus XV.
1 november » Bisschopswijding van Petrus Hopmans, Nederlands bisschop van Breda.
Doopdag 22 november 1914
De temperatuur op 22 november 1914 lag tussen -4,8 °C en 1,1 °C en was gemiddeld -2,2 °C. Er was 6,8 uur zonneschijn (80%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
15 april » Hermann Hesse publiceert zijn roman Rosshalde.
2 mei » In Antwerpen richten de politici Van Cauwelaert, Van de Perre en Hendrix de krant De Standaard op.
23 juli » Oostenrijk-Hongarije stelt een ultimatum aan Servië. Het land krijgt 48 uur om te voldoen aan een aantal onmogelijke Oostenrijkse eisen. Een oorlog lijkt onvermijdelijk. (Juli-ultimatum)
28 juli » De Eerste Wereldoorlog, ook de Wereldoorlog of de Grote Oorlog genoemd, breekt uit.
3 augustus » (Italië) - De regering in Rome verklaart zich neutraal en weigert aan de oorlog te gaan deelnemen aan de zijde van de andere partners in het Drievoudig Verbond, Duitsland en Oostenrijk-Hongarije.
1 november » Bisschopswijding van Petrus Hopmans, Nederlands bisschop van Breda.
Dag van overlijden 27 januari 1997
De temperatuur op 27 januari 1997 lag tussen -4.9 °C en 1,0 °C en was gemiddeld -2.2 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 7,3 uur zonneschijn (83%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
1 januari » Provinciale Staten van Friesland besluit dat de provincie officieel Fryslân heet.
15 januari » Philips sluit zijn Belgische winkelketen Super Club vanwege te hoge verliezen bij de winkels voor cd's, video's en computersoftware. Dat kost 540 werknemers hun baan.
20 januari » De KLM verlaagt de prijzen van enkeltjes naar Londen, Parijs en Berlijn.
23 januari » De Zuid-Koreaanse staalonderneming Hanbo Steel vraagt faillissement aan.
1 juli » Het Verenigd Koninkrijk geeft Hongkong terug aan China.
27 augustus » Opening van het Britannia Stadium, een voetbalstadion in de Engelse plaats Stoke-on-Trent.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Rik de Jaegher, "Stamboom families De Jaegher, Claeys, Van den Meersche en Van Londersele", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-de-jaegher/I629.php : benaderd 12 mei 2025), "Petrus van den Meersche (1914-1997)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.