Stamboom Ceulemans » Joannes Franciscus Amerlinck (1845-????)

Persoonlijke gegevens Joannes Franciscus Amerlinck 


Voorouders (en nakomelingen) van Joannes Franciscus Amerlinck


Gezin van Joannes Franciscus Amerlinck

(1) Hij is getrouwd met Maria Heyndrickx.

Zij zijn getrouwd op 7 september 1867 te Sint-Niklaas, Oost-Vlaanderen, hij was toen 22 jaar oud.Bron 6

Het huwelijk werd afgekondigd te Sint-Niklaas en te Antwerpen op 28 en 18 en 25/08/1867. Een huwelijkscontract is verleden op 05/09/1867 door notaris Bocklandt te Sint-Niklaas. De bruidegom is weduwnaar met een kind van Maria Heyndrickx. Getuigen: Henricus Amerlinck, 36 jaar oud, bureelbediende, woonachtig te Dendermonde, broer van de bruidegom, Désiré Mommaert, 36 jaar oud, agent van een brandverzekeringsmaatschappij, woonachtig te Tielt, schoonbroer van de bruidegom, Josephus Heyndrickx, 34 jaar oud, bijzondere, woonachtig te Sint-Niklaas, broer van de bruid "van halve bedde", en Petrus Joannes Demeulenaer, 32 jaar oud, huisschilder, woonachtig te Sint-Niklaas, schoonbroer van de bruid. Iedereen heeft de akte getekend.

Kind(eren):

 1. Leonora Maria Seraphina Francisca Amerlinck  1868-????
 2. Naamloos Amerlinck  


(2) Hij is getrouwd met Elodia Maria Robert.

Zij zijn getrouwd op 25 september 1875 te Sint-Niklaas, Oost-Vlaanderen, hij was toen 30 jaar oud.Bron 7

Het huwelijk werd afgekondigd op 05 en 12/09/1875. Een huwelijkscontract is gepasseerd op 21/09/1875 voor notaris Bocklandt van Sint-Niklaas. Getuigen: Florentinus Amerlinck, 38 jaar oud, stationsoverste, woonachtig te Torhout [Thourout], broer van de bruidegom, Desiderius Mommaert, 44 jaar oud, hoofdagent van een brandwaarborgmaatschappij, woonachtig te Tielt, schoonbroer van de bruidegom, Carolus Julianus Robert, 21 jaar oud, zonder beroep, woonachtig te Sint-Niklaas, broer van de bruid, en Ferdinandus Gilbert, 55 jaar oud, negociant, woonachtig te Eeklo, oom van de moederlijke zijde van de bruid. Iedereen heeft de akte getekend.

Kind(eren):

 1. Richardus Joannes Theophilus Robertus Amerlinck  1876-1876
 2. Hector Gustavus Julianus Clement Amerlinck  1876-> 1945 

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Joannes Franciscus Amerlinck?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. zijn huwelijksakte 1Àhuwelijk
 2. geboorteakte dochter Leonora Maria Seraphina Francisca
 3. verschillende aktes van die periode
 4. overlijdensakte 1Àechtgenote en geboorteaktes zonen Richardus Joannes Theophilus Robertus en Hector Gustavus Julianus Clement
 5. huwelijksakte 1Àhuwelijk zoon Hector Gustavus Julianus Clement
 6. Familysearch.org/Belgium, East Flanders, Civil Registration, 1541-1914/Sint-Niklaas/Huwelijken 1867/Afb.68/68Àblad/akte nr.119
 7. Familysearch.org/Belgium, East Flanders, Civil Registration, 1541-1914/Sint-Niklaas/Huwelijken 1875/Afb.69/67Àblad/akte nr.133

Tijdbalk Joannes Franciscus Amerlinck

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Amerlinck


Historische gebeurtenissen


 • De temperatuur op 23 mei 1845 lag rond de 13,0 °C. De wind kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Typering van het weer: half bewolkt regen . Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1845: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 3,1 miljoen inwoners.
  • 3 maart » Florida wordt toegelaten als de 27ste staat van de VS.
  • 15 mei » Doop van de eerste Nederlandse Baptisten
  • 17 juni » In 's-Hertogenbosch verschijnt het eerste nummer van het dagblad De Tijd, dat toen driemaal per week uitkwam.
  • 10 september » Opening Beurs van Zocher in Amsterdam door koning Willem II.
  • 19 oktober » Wereldpremière van de opera Tannhäuser van Richard Wagner in het Hoftheater in Dresden.
  • 29 december » Texas ratificeert de grondwet van de Verenigde Staten van Amerika en treedt daarmee toe als 28e staat van de Unie.

Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.


 • De temperatuur op 25 september 1875 lag rond de 13,6 °C. Er was 0.6 mm neerslag. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 98%. Bron: KNMI
 • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
 • Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
 • In het jaar 1875: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 4,0 miljoen inwoners.
  • 3 maart » In Parijs gaat Bizets opera Carmen in première. Het publiek is gechoqueerd en jouwt Bizet uit.
  • 15 maart » Paus Pius IX creëert elf nieuwe kardinalen, onder wie de Poolse oud-nuntius in België Mieczyslaw Ledóchowski en de Belgische aartsbisschop van Mechelen Victor Augustus Dechamps.
  • 30 april » Inwijding van Begraafplaats Sint Barbara in Utrecht.
  • 25 augustus » Als eerste zwemt Matthew Webb Het Kanaal over.
  • 23 september » William Bonney ("Billy the Kid") wordt voor de eerste keer gearresteerd.
  • 13 oktober » In Deventer wordt de sportclub Utile Dulci opgericht, tegenwoordig de oudste nog bestaande veldsportvereniging van Nederland.

Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.Bron: Wikipedia
Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

 • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
 • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
 • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).


De publicatie Stamboom Ceulemans is samengesteld door (neem contact op).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Micheline Ceulemans, "Stamboom Ceulemans", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-ceulemans/I3646.php : benaderd 21 maart 2023), "Joannes Franciscus Amerlinck (1845-????)".