De temperatuur op 11 oktober 1925 lag tussen 2,6 °C en 14,9 °C en was gemiddeld 8,6 °C. Er was 2,4 uur zonneschijn (22%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 4 augustus 1925 tot 8 maart 1926 was er in Nederland het kabinet Colijn I met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
8 januari » De eerste officiële voorloper van de Avrobode, de Radio Luistergids, verschijnt.
21 juli » In Dayton Tennessee, wordt middelbareschoolleraar biologie John T. Scopes schuldig bevonden aan het onderwijzen van de evolutietheorie in zijn klas. Hij krijgt een boete van $100.
10 augustus » Stormramp van 1925, een noodweer met zeer zware windstoten en meerdere tornado's richt veel schade aan. Vooral Borculo wordt zwaar getroffen.
1 november » Oprichting van de VARA.
3 december » Dr. P.H. Ritter jr. houdt zijn eerste boekbespreking voor de Hilversumsche Draadlooze Omroep.
25 december » Het Argentijns voetbalelftal wint voor de tweede keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 2-2 gelijk te spelen tegen naaste belager Brazilië.
De temperatuur op 17 september 1952 lag tussen 1,2 °C en 16,0 °C en was gemiddeld 9,3 °C. Er was 1,8 mm neerslag gedurende 4,6 uur. Er was 5,3 uur zonneschijn (42%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
26 februari » De Engelse premier Winston Churchill maakt bekend dat het Verenigd Koninkrijk over een atoombom beschikt.
14 maart » Zoja Ivanova, Sovjet-Russisch/Kazachs atlete
21 maart » Op de Waalsdorpervlakte wordt het doodvonnis van twee oorlogsmisdadigers, de Nederlander Andries Pieters en de Duitser Artur Albrecht, door een executiepeloton voltrokken.
20 september » Alfred Hershey en Martha Chase tonen aan dat DNA erfelijk materiaal bevat.
3 december » Benoeming van de Nederlander Martin Lucas tot internuntius in India als opvolger van Leo Kierkels.
19 december » Koningin Juliana onthult het monument De Dokwerker in Amsterdam.
De temperatuur op 30 mei 1991 lag tussen 7,6 °C en 21,2 °C en was gemiddeld 13,9 °C. Er was 13,2 uur zonneschijn (81%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
12 april » Charles Rubia, een van de meest prominente politieke gevangenen van Kenia, wordt onverwachts vrijgelaten.
1 mei » Kolonel Elias Ramaema (57) wordt beëdigd als de nieuwe militaire leider van Lesotho, nadat hij generaal-majoor Justin Lekhanya heeft afgezet via een militaire coup.
20 juni » De Duitse Bondsdag wijst Berlijn aan als de nieuwe hoofdstad.
13 oktober » In Tsjaad wordt de minister van Binnenlandse Zaken, Maldom Bada Abbas, gearresteerd in verband met een mislukte overval op een wapendepot van het leger eerder op de dag. In de hoofdstad Ndjamena wordt de avondklok ingesteld.
6 december » In Gelsenkirchen begint de eerste editie van de EK kortebaanzwemmen.
26 december » Begin van de burgeroorlog in Algerije.
Typ in het invoerveld de beginletters van de voor- of achternaam (minimaal 3 letters). Er verschijnt dan een lijst met namen uit de publicatie. Klik nu op de gewenste naam om de persoon te selecteren.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.