Geboorte op 4 mei 1831 te Groningen Vader Jan Evers, 43 jaar oud, controleur kadaster van beroep Moeder Theodora Elisabeth van Weerden, 33 jaar oud Kind (vrouwelijk) Gerhardina Johanna Evers, geboren op 4 mei 1831 te Groningen
Overlijden op 25 april 1906 te Zutphen Vader Jan Evers, zonder beroep Moeder Theodora Elisabeth van Weerden, zonder beroep Overledene Gerhardina Johanna Evers, 75 jaar oud, zonder beroep
De temperatuur op 4 mei 1831 lag rond de 15,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Typering van het weer: zeer half bewolkt. Bron: KNMI
De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
5 februari » De 29-jarige Nederlandse marineofficier Jan van Speijk laat zijn eigen kanonneerboot vol munitie exploderen in de haven van Antwerpen om te voorkomen dat het in handen zou vallen van de Belgen; dat was tijdens de Belgische Onafhankelijkheidsoorlog.
7 februari » België - Oprichting van de krant L'indépendant.
10 maart » Oprichting van het Frans Vreemdelingenlegioen.
8 september » Opening van de eerste zitting van het Belgisch Parlement, dat 102 volksvertegenwoordigers en 51 senatoren telt.
9 september » Oprichting van het rooms-katholieke apostolisch vicariaat Korea.
27 december » Charles Darwin vertrekt voor zijn historische reis met het schip de Beagle.
Dag van overlijden 25 april 1906
De temperatuur op 25 april 1906 lag tussen -3.2 °C en 10,4 °C en was gemiddeld 4,1 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 10,3 uur zonneschijn (71%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
29 januari » De Nederlandse schaatser Coen de Koning vestigt het werelduurrecord op de schaats in Davos: in één uur tijd schaatst hij 32370 m.
7 februari » Benoeming van Désiré-Joseph Mercier tot aartsbisschop van Mechelen en primaat van de Belgische kerkprovincie.
12 maart » Stormvloed van 1906 na extreem hoog water op de Westerschelde. Diverse zeedijken breken door, met grote schade tot gevolg. Doordat de stormvloed overdag plaatsvindt, vallen er geen doden. Net over de grens in het Waasland verdrinken in totaal 8 mensen.
3 september » De Vereniging Natuurmonumenten doet haar eerste aankoop, het Naardermeer.
22 november » Naast de bestaande, radiografische noodkreten als het Engelse "CQD" wordt een nieuwe, internationale noodkreet ingevoerd: "S.O.S.".
6 december » De Britse overheid verleent zelfbestuur aan de vroegere boerenrepubliek Transvaal.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Eddie Bindt, "Stamboom Bindt", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-bindt/I7844.php : benaderd 3 mei 2025), "Gerhardina Johanna Evers (1831-1906)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.