De temperatuur op 3 februari 1916 lag tussen -0.2 °C en 8,8 °C en was gemiddeld 4,7 °C. Er was 3,6 uur zonneschijn (39%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
1 juli » Eerste Wereldoorlog: eerste dag van de Slag aan de Somme. Op deze dag komen 20.000 soldaten van het Britse leger om, en raken 40.000 gewond. Het einde van de slag is in november.
20 juli » De Slag bij Fromelles vond plaats op 19 en 20 juli. In de Australische geschiedenis staat de slag geboekt als de bloedigste 24 uren van Australië. Meer dan 5500 Australiërs kwamen om in de strijd tegen de Duitsers, die gestationeerd waren nabij Fromelles.
28 augustus » Duitsland verklaart de oorlog aan Roemenië.
19 september » De Force Publique onder Charles Tombeur verslaat het leger van Duits-Oost-Afrika in de Slag bij Tabora.
21 november » Het beroemde hospitaalschip Britannic zinkt naar de bodem van de Egeïsche Zee nadat het een mijn geraakt heeft of door een torpedo is geraakt.
1 december » De Franse priester en kluizenaar Charles de Foucauld (58) wordt bij een overval van leden van de Touareg in zijn hut in Tamanrasset in Algerije doodgeschoten.
Trouwdag 4 oktober 1945
De temperatuur op 4 oktober 1945 lag tussen 5,0 °C en 14,7 °C en was gemiddeld 10,4 °C. Er was 0.4 mm neerslag gedurende 0.8 uur. Er was 2,2 uur zonneschijn (19%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
5 februari » Oprichting van de Ecuadoraanse voetbalclub Sociedad Deportiva Aucas.
6 april » Op Texel komt een Georgische eenheid in opstand tegen de Duitsers.
16 april » Tweede Wereldoorlog: Bevrijding van Groningen.
15 augustus » Ontstaan van de Republiek Korea na de capitulatie van Japan in de Tweede Wereldoorlog.
28 augustus » In Argentinië wordt de krant Clarín opgericht.
21 oktober » Stemrecht voor vrouwen: vrouwen mogen voor de eerste keer stemmen in Frankrijk.
Dag van overlijden 22 maart 2012
De temperatuur op 22 maart 2012 lag tussen 5,1 °C en 19,2 °C en was gemiddeld 12,3 °C. Er was 10,9 uur zonneschijn (89%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
13 januari » Het cruiseschip Costa Concordia loopt bij het eiland Isola del Giglio aan de grond.
9 februari » De Engelse voetbalbond FA stelt Stuart Pearce aan als interim-bondscoach van Engeland. Hij volgt de opgestapte Fabio Capello op.
11 mei » Na 65 jaar neemt Radio Nederland Wereldomroep afscheid van de Nederlandstalige uitzendingen.
30 juni » Premier Victor Ponta van Roemenië weigert af te treden nadat een commissie heeft vastgesteld dat hij zijn proefschrift grotendeels heeft overgeschreven.
4 augustus » De Nederlandse zwemster Ranomi Kromowidjojo wint haar tweede gouden medaille op de 50 meter vrije slag bij de Olympische Zomerspelen 2012. In dezelfde wedstrijd pakt haar landgenote Marleen Veldhuis brons; het is de allerlaatste wedstrijd van haar carrière.
21 november » Bij een bomaanslag in een bus in Tel Aviv vallen 28 gewonden. De Israëlische politie spreekt van een terroristische aanslag, geclaimd door Hamas.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Joop Sanner, "Stamboom Bernouw-Jaarsveld", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-bernouw-jaarsveld/I6.php : benaderd 1 mei 2025), "Alida Adriana (Ali) Jaarsveld (1916-2012)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.