genealogieonline

Stamboom Baas-Vanheeswijck » Andre (Andrias) Loijen (1777-????)

Persoonlijke gegevens Andre (Andrias) Loijen 


Voorouders (en nakomelingen) van Andre (Andrias) Loijen


Gezin van Andre (Andrias) Loijen

Hij is getrouwd met Anna Catharina (Anne Catharine) Vrenken (Frenken).

Zij zijn getrouwd op 9 mei 1810 te Heijthuijsen, hij was toen 32 jaar oud.


Kind(eren):

 1. Lambert Loijen  1811-???? 
 2. Hendricus Loijen  ± 1814-1859
 3. Andreas Hubertus Loijen (Looyen)  1818-???? 
 4. Pieter (Peter)Thomas Loijen (Loyen)  1821-1895 
 5. Caspar Hubertus Loijen  1827-1893

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Andre (Andrias) Loijen?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Andre (Andrias) Loijen

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Loijen

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Loijen.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Loijen.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Loijen (onder)zoekt.

Historische context


 • De temperatuur op 16 mei 1777 lag rond de 14,0 °C. Er was 44 mm neerslagDe wind kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Typering van het weer: zeer betrokken. Bron: KNMI
 • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
 • In het jaar 1777: Bron: Wikipedia
  • 13 juni » Huwelijk van prins Frans van Saksen-Coburg-Saalfeld en gravin Augusta van Reuss-Ebersdorf en Lobenstein te Ebersdorf.
  • 14 juni » Stars and Stripes wordt als vlag aangenomen door het congres van de Verenigde Staten.

 • De temperatuur op 9 mei 1810 lag rond de 15,0 °C. De wind kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Typering van het weer: omtrent helder. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1810: Bron: Wikipedia
  • 28 april » Keizer Napoleon Bonaparte reist vanuit Brussel via het Kanaal naar Willebroek tot in de Rupel. Hier schouwt hij de "oorlogsbodems" die in de rivier voor anker liggen. Na de schouwing reist hij over de weg verder naar Antwerpen.
  • 16 september » Grito de Dolores: Miguel Hidalgo roept op tot onafhankelijkheid voor Mexico.
  • 18 september » Eerste Junta in Chili. Alhoewel het de bedoeling was dat de Junta alleen de macht had tijdens de afwezigheid van de koning was het in feite de eerste stap naar onafhankelijkheid van Spanje, en het wordt ook om deze reden herdacht.


Bron: Wikipedia
    

De publicatie Stamboom Baas-Vanheeswijck is samengesteld door (neem contact op).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Jan J.W. Baas, "Stamboom Baas-Vanheeswijck", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-baas-vanheeswijck/I33789.php : benaderd 23 september 2021), "Andre (Andrias) Loijen (1777-????)".