Stamboom Arends » Geesje Oosting (1848-1923)

Persoonlijke gegevens Geesje Oosting 


Gezin van Geesje Oosting

Zij is getrouwd met Jan Seggers.

Zij zijn getrouwd op 11 februari 1876 te Gieten, zij was toen 27 jaar oud.Bron 4

Bruidegom: Jan Seggers, geboren te Gieten; oud: 25 jaren; beroep: arbeider, zoon van Jans Seggers, beroep: arbeider, en Marchien Jacobs Smeenge.
Bruid: Geesje Oosting, geboren te Gieten; oud: 27 jaren; beroep: dienstmeid, dochter van Jannes Oosting, beroep: arbeider, en Hillechien Nijmeijer.
NB. wettiging 1 kind; moeder bruidegom overleden; moeder bruid overleden

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
No 2
Op heden, den elfden februarij achttien honderd zes en zeventig ,zijn voor mij ondergetekende , Ambtenaar van den Burgelijken Stand der gemeente Gieten, provincie Drenthe , ten gemeentehuize aldaar verschenen: Jan Seggers ,Jongman. oud vijf en twintig jaren geboren te Gieten van beroep Arbeider, wonende te Bonnerveen gemeente Gieten, meerderjarige zoon van Jans Seggers van beroep Arbeider wonende te Zandvoort hier tegenwoordig en zijn toestemming tot het aangaan van dit huwelijk geevende en van Marchien Jacobs Smeenge overleden. Geesje Oosting,jongedochter oud zevenentwintig jaar geboren te Gieten van beroep dienstmeid wonende te Eext gemeente Anloo minderjarige dochter van Jannes Oosting van beroep arbeider wonende te Gieten, hier tegenwoordig en zijn toestemming tot dit huwelijk gevende en Hillechien Nijmeijer overleden ter andere zijde.
Verzoekende , over te gaan tot de voltrekking van hun voorgenomen huwelijk waarvan de afkondigingen alhier zonder stuiting hebben plaats gehad op zondagen den dertigsten Januarij en den zesden Februari dezes jaars en te Anloo op dezelfde dagtekening en jaar vond daar plaats voor de hoofddeur van beide gemeentehuizen. En hebbende genoemde personen mij tot dat einde ter hand gesteld; 1 hunne geboorteacten,2 geboorteacte van Hilligje Neijmeijer , 3 overlijdensacte van Hilligje Nijmeijer, 4 overlijdensacte van Marchien Smeenge,5 certificaat van voldoening aan de Nationale Militie, 5 Huwelijksafkondiging te Anloo, twee certificaten van onvermogen van bruidegom en bruid. Waarna zij mij,op mijne aan hen gerigte vraag, ieder afzonderlijk, in het openbaar hebben verklaard, dat zij elkander aannemen tot echtgenoten, en dat zij getrouw al de pligten, die aan de wet aan de huwelijken staat oplegt, waarop ik in naam der wet heb verklaard , dat zij door den echt aan elkander zijn verbonden, En verklaren de comparanten echtgenoten dat zij het kind Hilligje geboren in de gemeente Gieten den negenentwintigsten Mei achttien honderd een en zeventig genoteerd in het geboorteregister aldaar, van gemeld jaar als het hunne erkennen en bij dezen wettigen in tegenwoordigheid van Engbert Venema oud vier en twintig jaar van beroep landbouwer, Jan Ottens oud vijfentwintig jaar van beroep landbouwer, Frederik Wilhelm Greive oud twee en veertig jaar van beroep veldwachter en mede alle drie niet verwant aan beide echtgenoten en Lute Oosting van beroep timmerman en broeder van de bruid. En hiervan is door mij deze acte opgemaakt en na voorlezing, met comparanten en getuigen nevens ons geteekend , door den comparant verklaart niet te kunnen teekenen al hebbende geen schrijven geleer

Kind(eren):

  1. Hiligje Seggers  1871-1956 
  2. Maria Seggers  1876-1943 
  3. Geertje Seggers  1881-1951
  4. Jannes Seggers  1885-1885
  5. Jans Seggers  1885-1885
  6. Aaltje Seggers  1889-1949

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Geesje Oosting?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Geesje Oosting

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Geesje Oosting

Geesje Oosting
1848-1923

1876

Jan Seggers
1850-1925

Maria Seggers
1876-1943
Jans Seggers
1885-1885

    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. Drents Archief Gemeente Gieten, geboorteakte, 19 juni 1848, aktenr. 26
    2. Kerkhof te Gieten en Drents Archief gemeente
    3. Kerkhof te Gieten en Drents Archief gemeente Gieten, overlijdensakte, 31 december 1923, aktenr. 39
    4. Drents Archief Gemeente Gieten, huwelijksakte, 11 februari 1876, aktenr. 2

    Aanknopingspunten in andere publicaties

    Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 18 juni 1848 lag rond de 17,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: half bewolkt. Bron: KNMI
    • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • Van 21 november 1848 tot 1 november 1849 was er in Nederland het kabinet De Kempenaer - Donker Curtius met als eerste ministers Mr. J.M. de Kempenaer (conservatief-liberaal) en Mr. D. Donker Curtius (conservatief-liberaal).
    • In het jaar 1848: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 3,1 miljoen inwoners.
      • 21 februari » Duitsland - Karl Marx publiceert het Manifest van de Communistische Partij.
      • 26 februari » De Tweede Franse Republiek wordt uitgeroepen.
      • 20 maart » Maartrevolutie: Lodewijk I van Beieren treedt af als koning.
      • 29 mei » Wisconsin wordt de 30e staat van de Verenigde Staten.
      • 28 augustus » Ondertekening Nederlandse Grondwet door koning Willem II
      • 9 november » Executie Robert Blum, luidde het einde van de Märzrevolution in.
    • De temperatuur op 11 februari 1876 lag rond de 1,7 °C. Er was 1 mm neerslag. De winddruk was 4 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 93%. Bron: KNMI
    • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
    • In het jaar 1876: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 4,0 miljoen inwoners.
      • 31 januari » De regering van de Verenigde Staten dwingt alle indianen in reservaten te gaan wonen.
      • 22 mei » Splitsing van het Apostolisch vicariaat Japan in de apostolische vicariaten Noord-Japan, Centraal-Japan en Zuid-Japan.
      • 2 augustus » Wild Bill Hickok, gunslinger uit het Wilde Westen, wordt tijdens het pokeren in de rug geschoten en sterft.
      • 1 november » Het Noordzeekanaal wordt officieel geopend door koning Willem III.
      • 4 november » Première van Symfonie nr. 1 (Brahms) van Johannes Brahms in Karlsruhe.
      • 23 december » Begin van de Conferentie van Constantinopel tussen vijf Europese grootmachten.
    • De temperatuur op 29 december 1923 lag tussen -5,0 °C en 1,2 °C en was gemiddeld -0,7 °C. Er was 1,4 mm neerslag. Er was 4,3 uur zonneschijn (55%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
    • In het jaar 1923: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 7,1 miljoen inwoners.
      • 4 april » Officiële opening van het Wilhelminakanaal.
      • 12 juni » Oprichting van de Rooms-katholieke Apostolische Prefectuur IJsland.
      • 21 juli » In Nederland begint de HDO, de voorloper van de AVRO, met radio-uitzendingen.
      • 14 september » Miguel Primo de Rivera wordt dictator van Spanje.
      • 16 oktober » The Walt Disney Company wordt opgericht door Walt Disney en zijn broer Roy Disney.
      • 2 december » Het Uruguayaans voetbalelftal wint voor de vierde keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 2-0 te winnen van naaste belager Argentinië.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Oosting

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Oosting.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Oosting.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Oosting (onder)zoekt.

    De publicatie Stamboom Arends is opgesteld door .neem contact op
    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Jop Arends, "Stamboom Arends", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-arends/I59.php : benaderd 30 april 2024), "Geesje Oosting (1848-1923)".