De temperatuur op 18 maart 1911 lag tussen -0.4 °C en 6,8 °C en was gemiddeld 2,7 °C. Er was 2,9 uur zonneschijn (24%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
31 mei » De Britse fysicus Ernest Rutherford presenteert een nieuw atoommodel.
23 oktober » Italiaans-Turkse Oorlog: Kapitein-Vlieger Carlos Piazza steeg op 23 oktober 1911 om 06:19 uur met zijn Blériot XI op voor een verkenningsvlucht, om zo de Turks-Arabische opmars te lokaliseren. Hierdoor legde Kapitein-Vlieger Carlos Piazza de eerste oorlogsvlucht af in de geschiedenis en was de Blériot XI het eerste militaire vliegtuig dat ingezet werd tijdens een oorlog. Gevolgd door Kapitein-Vlieger Ricardo Moizo in een Nieuport.
26 oktober » De arts Sun Yat-sen wordt uitgeroepen tot president van de Chinese republiek.
29 oktober » Luxemburg speelt de eerste voetbalinterland uit zijn geschiedenis en verliest met 4-1 van Frankrijk.
30 oktober » In Brussel vindt onder leiding van Hendrik Lorentz de allereerste Solvay-conferentie plaats.
12 december » Hoofdstad van India wordt New Delhi, dat was voordien Calcutta .
Trouwdag 17 januari 1934
De temperatuur op 17 januari 1934 lag tussen 0.9 °C en 10,6 °C en was gemiddeld 6,7 °C. Er was 3,7 mm neerslag gedurende 7,2 uur. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
23 februari » Leopold III wordt na de dood van zijn vader Albert I koning der Belgen.
11 maart » De 'kopbal à la Bakhuys' ziet het licht. Met een snoekduik passeert Beb Bakhuys de Belgische doelman André Vandeweijer in de door Nederland met 9-3 gewonnen wedstrijd in het Olympisch Stadion in Amsterdam.
19 maart » Bisschopswijding van de Nederlander Willem Cobben, apostolisch vicaris van Finland.
1 mei » Pernis en Hoogvliet gaan op in de gemeente Rotterdam.
4 juli » In Amsterdam breekt het Jordaanoproer uit als reactie op de verlaging van de werklozensteun door het kabinet-Colijn
11 augustus » Op het eiland Alcatraz wordt een gevangenis geopend.
Dag van overlijden 14 december 1976
De temperatuur op 14 december 1976 lag tussen -3,9 °C en 3,3 °C en was gemiddeld 0,5 °C. Er was 1,9 mm neerslag gedurende 0,9 uur. Er was 5,8 uur zonneschijn (75%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
9 mei » Ulrike Meinhof van de RAF wordt dood aangetroffen in haar cel in de gevangenis in Stuttgart-Stammheim.
3 juli » Begin van Operatie Entebbe, een Israëlische actie om de passagiers te bevrijden uit een gekaapte Airbus van Air France op het vliegveld van Entebbe.
20 juli » Brian Goodell scherpt bij de Olympische Spelen in Montreal zijn eigen wereldrecord op de 1500 meter vrije slag aan tot 15.02,40. Het oude record (15.06,66) stond sinds 21 juni 1976 op naam van de Amerikaanse zwemmer.
21 juli » De Britse ambassadeur in Dublin, Christopher Ewart-Biggs, wordt vermoord door de IRA.
1 augustus » Niki Lauda crasht in Duitsland met zijn Ferrari hierbij vliegt zijn F1 wagen in brand. Dit gebeurde op de Nürburgring Nordschleife. Mede-racers redden hem uit het vuur. Door deze crash loopt Niki Lauda zijn kampioenschap mis. Dat jaar wordt James Hunt wereldkampioen.6 weken later racet Niki Lauda weer. Hij houdt aan deze crash wel blijvende brandwonden over.
27 september » België - Inhuldiging en in werking stellen van de nieuwe zeemachtbasis in Zeebrugge.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Thomas S, "Schelvis Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/schelvis-family-tree/I500017.php : benaderd 10 mei 2025), "Petrus Wilhelmus Otto (1911-1976)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.