De temperatuur op 13 augustus 1908 lag tussen 4,2 °C en 13,2 °C en was gemiddeld 10,0 °C. Er was 9,4 mm neerslag. Er was 0.2 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
11 januari » Het Nationaal Park Grand Canyon wordt als nationaal monument ingesteld.
18 juni » In Nature wordt door A. A. Campbell Swinton een volledig elektronisch televisiesysteem beschreven.
20 juli » De Amerikaanse zwemmer Charles Daniels scherpt bij de Olympische Spelen in Londen het wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 1.05,6. Het oude (en eerste) record op het koningsnummer stond sinds 3 december 1905 op naam van de Hongaar Zoltán Halmay.
15 september » Explosie in stoomketel van kolenmijn Laura te Eygelshoven, 7 doden.
18 oktober » België annexeert de Kongo-Vrijstaat.
24 november » Stranding van de Fernando bij Terschelling, zes doden. Van de zeventien opvarenden kunnen er veertien man worden gered, maar ook drie redders komen om.
Dag van overlijden 8 februari 1986
De temperatuur op 8 februari 1986 lag tussen -7.3 °C en -2.8 °C en was gemiddeld -4.8 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 3,7 uur zonneschijn (39%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Thomas S, "Schelvis Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/schelvis-family-tree/I500015.php : benaderd 10 mei 2025), "Johanna Barbara Otto (1908-1986)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.