13 januari » De beroemde open brief J'accuse van Émile Zola tegen de president van de Franse republiek verschijnt in het dagblad L'Aurore.
15 februari » Het slagschip Maine wordt tot zinken gebracht in de haven van Havana. Begin van de Spaans-Amerikaanse Oorlog
30 mei » Ontdekking van krypton door Morris Travers.
14 juni » Thomas Edison dient een stapeltje octrooiaanvragen in voor de droogkast, de fonograaf en de mixer.
22 juni » Spaans-Amerikaanse Oorlog: Amerikaanse mariniers landen op Cuba.
30 juli » De arts John Harvey Kellogg ontdekt bij toeval de cornflake.
Dag van overlijden 16 juli 1949
De temperatuur op 16 juli 1949 lag tussen 14,1 °C en 23,7 °C en was gemiddeld 17,9 °C. Er was 9,7 mm neerslag gedurende 2,0 uur. Er was 5,8 uur zonneschijn (36%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
18 april » De nieuwe Ierse republiek Eire/Erin verbreekt de banden met het Britse Gemenebest.
23 april » Nederland annexeert delen van Duitsland als compensatie voor geleden oorlogsschade. De meeste geannexeerde gebieden zijn in 1963 weer teruggegeven.
11 juli » Het Cypriotisch voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis. De ploeg verliest in Tel Aviv met 3-1 van Israël.
19 juli » Oprichting van Albanese voetbalclub Dinamo Tirana.
29 augustus » Het Koningin Wilhelminafonds voor Kankerbestrijding wordt opgericht.
28 september » Oprichting van de Colombiaanse voetbalclub Cúcuta Deportivo.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Pam Schaeffer Massung, "Schaeffer-Massung Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/schaeffer-massung-family-tree/I282048144032.php : benaderd 30 april 2025), "George Edward SCHIEFER SCHEAFER (1898-1949)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.