De temperatuur op 29 december 1937 lag tussen -2,4 °C en 0,3 °C en was gemiddeld -1,3 °C. Er was 0,4 mm neerslag gedurende 0,9 uur. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
26 maart » De Amerikaanse raketontwikkelaar Robert Goddard schiet een raket tot een hoogte van 2750 meter, de grootste hoogte die hij met een raket heeft bereikt.
13 april » Splitsing van het Apostolisch vicariaat Celebes in Nederlands-Indië in het Apostolisch Vicariaat Manado en de Apostolische Prefectuur Makassar.
23 mei » In Guadalajara, Mexico, wordt de Nationaal Synarchistische Unie (UNS) opgericht.
11 juli » De Nederlander J.K. Hoekstra vestigt het huidige Nederlandse record zweefvliegen (duurvlucht) door 24 uur en 3 minuten in de lucht te blijven.
21 september » J.R.R. Tolkien publiceert De Hobbit.
12 november » Japanse troepen bezetten Shanghai.
Doopdag 15 januari 1938
De temperatuur op 15 januari 1938 lag tussen 6,7 °C en 9,1 °C en was gemiddeld 8,2 °C. Er was 0.9 mm neerslag gedurende 1,1 uur. Er was 1,1 uur zonneschijn (13%). De gemiddelde windsnelheid was 6 Bft (krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
10 augustus » In de Colombiaanse stad Bogotá wordt het Estadio El Campín officieel in gebruik genomen met de interlandwedstrijd tussen Colombia en Ecuador.
21 augustus » De Duitse atleet Karl Hein scherpt in Osnabrück het wereldrecord kogelslingeren aan tot 58,24 meter.
28 augustus » Tweede Wereldoorlog - het concentratiekamp Mauthausen wordt geopend.
23 september » De Ara Pacis Augustae wordt voor de tweede keer in zijn bestaan ingewijd. Sindsdien is het een van de beroemdste Romeinse monumenten.
30 september » Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk enerzijds en nazi-Duitsland en Italië anderzijds tekenen het Verdrag van München waardoor Duitsland het recht krijgt het Sudetenland in Tsjecho-Slowakije te annexeren.
22 oktober » Demonstratie van de xerografie door Chester Carlson.
Dag van overlijden 29 november 2010
De temperatuur op 29 november 2010 lag tussen -4,5 °C en -0,7 °C en was gemiddeld -2,2 °C. Er was 1,7 mm neerslag gedurende 4,6 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
Van donderdag 14 oktober 2010 tot maandag 5 november 2012 was er in Nederland het kabinet Rutte I met als eerste minister Mark Rutte (VVD).
15 april » Een aswolk teistert Noordwest-Europa door een uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajökull in IJsland. In de daarop volgende dagen wordt in 40 Europese landen het luchtruim bijna volledig gesloten. Deze toestand duurt tot 20 april, waarna het luchtverkeer langzaam weer wordt hervat.
2 juli » Een natuurbrand op de Strabrechtse Heide verwoest 200 hectare natuurgebied.
7 september » Nederland verliest zijn 21e militair sinds het begin van de missie in de Afghaanse provincie Uruzgan. Sergeant-majoor Mark Leijsen van de Pantsergenie laat het leven nabij Tarin Kowt door een geïmproviseerd explosief.
26 oktober » De vulkaan Merapi op het Indonesische eiland Java barst uit. De vulkaan ligt zo'n 25 kilometer ten noorden van de stad Jogjakarta.
15 november » Oprichting van de Colombiaanse voetbalclub Fortaleza FC.
Dag van begraven 3 december 2010
De temperatuur op 3 december 2010 lag tussen -9.7 °C en -2.5 °C en was gemiddeld -5.4 °C. Er was 0.4 mm neerslag gedurende 1,4 uur. Er was 2,4 uur zonneschijn (30%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
Van donderdag 14 oktober 2010 tot maandag 5 november 2012 was er in Nederland het kabinet Rutte I met als eerste minister Mark Rutte (VVD).
25 maart » Een vulkaanuitbarsting op IJsland ontregelt het vliegverkeer in heel Europa.
15 april » Een aswolk teistert Noordwest-Europa door een uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajökull in IJsland. In de daarop volgende dagen wordt in 40 Europese landen het luchtruim bijna volledig gesloten. Deze toestand duurt tot 20 april, waarna het luchtverkeer langzaam weer wordt hervat.
3 mei » Mbark Boussoufa van RSC Anderlecht wint voor de derde keer de Ebbenhouten Schoen als beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de Belgische Jupiler Pro League.
13 juli » Vanwege het behalen van de tweede plaats op het wereldkampioenschap voetbal, wordt het Nederlands voetbalelftal en staf toegejuicht in Amsterdam bij een ereronde in een rondvaartboot en optreden op een podium op het Museumplein.
1 augustus » In Brasilia breidt de Werelderfgoedcommissie tijdens haar 34e vergadering de UNESCO-Werelderfgoedlijst uit met onder meer de Amsterdamse grachtengordel.
10 september » Première van de eerste Klingon-opera ’u’ in Den Haag.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Pam Schaeffer Massung, "Schaeffer-Massung Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/schaeffer-massung-family-tree/I280119343537.php : benaderd 30 april 2025), "Mary Frances Joan STANTON (1937-2010)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.