Parenteel Lavarne

Foto van Erwin Strookappe
De publicatie Parenteel Lavarne is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 73.191 personen. Vanwege privacy zijn 1.471 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op maandag 19 februari 2024.


De gegevens in deze publicatie bestaan o.a. uit het parenteel van Hendrik Willems Lavarne afkomstig van de Lavarne in de Holtense Beuseberg. Zoon Willem Hendriks Lavarne woonde eerst ook in de Lavarne en bouwde later iets verderop een nieuwe katerstede: de Strokappe. Hieruit ontstond de familienaam Stro(o)kap(pe) welke veelvuldig voorkomt in deze publicatie. Andere veel voorkomende familienamen met oorsprong Lavarne zijn o.a. Bargman, Kwintenberg, Poliste, Teela en Zonnebeld. Veel personen in deze publicatie zijn afkomstig uit het Holtense buurtschap Beuseberg en zijn naast buren vaak ook familie van elkaar. Mijn stamvader Jan Strokappe verhuisde van Holten naar Harfsen en zodoende staan er ook veel Harfsenaren in deze publicatie vermeld. Een aantal daarvan duiken in verschillende takken op van mijn eigen kwartierstaat welke daarom ook in deze publicatie is verweven en hieruit ontstaat een boeiend netwerk van personen en gegevens. Als dan vervolgens blijkt dat voorouders ook in mijn geboortestreek de Eesterhoek bij Gorssel hebben gewoond, worden ook vele Eesterhoekers en inwoners van de gemeente Gorssel aan de publicatie toegevoegd. Resultaat is een verzameling gegevens die veel verder gaat dan het parenteel van Hendrik Willems Lavarne. In deze publicatie staan alleen geboorte-, huwelijks- en overlijdensgegevens, voor meer informatie en foto's verwijs ik u graag naar mijn websites www.strookappe.nl en www.eesterhoek-gorssel.nl met veel informatie over de Gorsselse Eesterhoek. Ik hoor graag van u als u foto's of verhalen heeft die op deze websites verwerkt kunnen worden.

In de publicatie zijn alle (11.625) geboortes in de gemeente Gorssel van de periode 1811-1912 verwerkt en alle (bijna 5.000) openbare huwelijksakten in de periode 1811-1942 o.v.v. namen ouders en ook diverse woonadressen!

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!