Stamboom Derikx, Derksen en Heijnen » Neeltje Agenant (1798-< 1802)

Persoonlijke gegevens Neeltje Agenant 


Gezin van Neeltje Agenant

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Neeltje Agenant?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Neeltje Agenant

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Neeltje Agenant

Reindert Paardebos
± 1734-????
Stijntje Hopman
± 1735-????
Willem Govers
1725-????
Aarjen Agenant
± 1764-1814

Neeltje Agenant
1798-< 1802


  Toon totale kwartierstaat

  Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).  Visualiseer een andere verwantschap

  De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

  Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 26 augustus 1798 lag rond de 15,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: zeer betrokken. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1798: Bron: Wikipedia
   • 17 maart » Na een lange periode de grootste handelsorganisatie te zijn geweest, wordt de Vereenigde Oostindische Compagnie ontbonden.
   • 1 augustus » Slag bij de Nijl waarbij de Britse vloot onder Horatio Nelson de Fransen verslaat.
   • 9 augustus » Oprichting van het Aartsbisdom Minsk in Wit-Rusland.
   • 16 oktober » Oprichting van het Bisdom Warschau in Polen.
   • 29 november » Ferdinand IV van Napels verklaart Frankrijk de oorlog en trekt Rome binnen.
   • 5 december » Einde van de Boerenkrijg bij Hasselt in het Bataafse departement Beneden-Maas; de opstand tegen de invoering van de algemene dienstplicht onder de Fransen is neergeslagen.

  Over de familienaam Agenant

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Agenant.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Agenant.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Agenant (onder)zoekt.

  Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
  Frits Derksen, "Stamboom Derikx, Derksen en Heijnen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/parenteel-derksen/I20885.php : benaderd 13 juni 2024), "Neeltje Agenant (1798-< 1802)".