De temperatuur op 15 november 1860 lag rond de 8,8 °C. Er was 3 mm neerslag. De winddruk was 5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 74 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 93%. Bron: KNMI
Van 18 maart 1858 tot 23 februari 1860 was er in Nederland het kabinet Rochussen - Van Bosse met als eerste ministers J.J. Rochussen (conservatief-liberaal) en Mr. P.P. van Bosse (liberaal).
Van 23 februari 1860 tot 14 maart 1861 was er in Nederland het kabinet Van Hall - Van Heemstra met als eerste ministers Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) en Mr. S. baron Van Heemstra (liberaal).
8 februari » De Eerste Kamer der Staten-Generaal brengt het kabinet-Rochussen ten val door de verwerping van een wetsvoorstel inzake de aanleg en exploitatie van de Noorder- en Zuiderspoorweg.
19 juni » Een van de grootste branden die Leeuwarden ooit troffen, vindt plaats bij de Prins Frederikkazerne.
13 augustus » Moord op vorst Danilo II van Montenegro in Kotor. Hij wordt opgevolgd door zijn neef Nicolaas I.
18 september » Het Koninkrijk Sardinië brengt de Kerkelijke Staat in de Slag bij Castelfidardo een nederlaag toe.
31 oktober » Executie in Maastricht van Johannes Nathan, de laatste Nederlander die in vredestijd is geëxecuteerd.
26 december » In stadion Hallam Pitch in Sheffield wordt de eerste voetbalwedstrijd gespeeld en die gaat tussen Sheffield FC en Hallam FC.
Trouwdag 10 oktober 1883
De temperatuur op 10 oktober 1883 lag rond de 10,9 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 95%. Bron: KNMI
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
Van 23 april 1884 tot 21 april 1888 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
6 maart » Tijdens een storm bij het waddeneiland Borkum komen 121 vissers uit Paesens-Moddergat en Zoutkamp om het leven.
11 juli » Het waterschap Het Woud werd opgericht bij besluit van Provinciale Staten van Noord-Brabant.
12 augustus » De laatste levende Quagga (een zebra-soort) sterft in dierentuin Artis
4 oktober » De Oriënt-Express rijdt voor het eerst.
15 oktober » Inhuldiging van het Brusselse Justitiepaleis.
Dag van overlijden 12 november 1940
De temperatuur op 12 november 1940 lag tussen 7,5 °C en 11,7 °C en was gemiddeld 9,2 °C. Er was 9,9 mm neerslag gedurende 5,3 uur. Er was 1,5 uur zonneschijn (17%). De gemiddelde windsnelheid was 6 Bft (krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
13 maart » De Sovjet-Unie en Finland besluiten tot een staakt-het-vuren en beëindigen daarmee de Winteroorlog.
25 mei » De Slag om Duinkerken begint.
18 juni » Charles de Gaulle roept vanuit Londen per radio Frankrijk op de strijd voort te zetten, hoewel het zojuist onder de voet gelopen is door nazi-Duitsland.
28 juli » Koningin Wilhelmina opent de uitzendingen van Radio Oranje vanuit Londen.
13 augustus » Begin Operatie Adelaar tijdens de Slag om Engeland.
28 oktober » Ohi Day: Griekenland zegt nee tegen Mussolini, de asmogendheden en alles waar zij voor staan.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Charles Olson, "Olson's Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/olsons-tree/P26334.php : benaderd 1 mei 2025), "Martha Waldron Cowdin (1860-1940)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.