De temperatuur op 29 mei 1917 lag tussen 9,7 °C en 16,0 °C en was gemiddeld 13,5 °C. Er was 1,7 uur zonneschijn (10%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
12 februari » In Toluca wordt de Mexicaanse voetbalclub Deportivo Toluca FC opgericht.
22 maart » De Verenigde Staten erkennen als eerste de voorlopige Russische regering na de val van de tsaar.
13 mei » Drie kinderen zeggen de Heilige Maagd Maria (Onze-Lieve-Vrouw van Fátima) gezien te hebben boven een boom in Cova da Irianear nabij Fatima in Portugal.
12 juli » Troonsafstand van koning Constantijn I van Griekenland.
15 december » Matrozen van de Z 8 organiseren uit ontevredenheid over de slechte kwaliteit van het brood een eigen voedselactie. Hierbij wordt bij de aanleverende bakkerij het bedorven brood onder druk omgeruild.
25 december » De Turken zetten de laatste grote aanval in op Jeruzalem. De bezetters, de Britse troepen, winnen de slag.
Trouwdag 12 september 1953
De temperatuur op 12 september 1953 lag tussen 9,6 °C en 17,1 °C en was gemiddeld 14,1 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.1 uur. Er was 5,8 uur zonneschijn (45%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
11 januari » De Oostenrijkse schansspringer Sepp Bradl wint de eerste editie van de Vierschansentoernooi.
1 april » Het Paraguayaans voetbalelftal wint voor de eerste keer de Copa América door in de finale met 3-2 te winnen van titelhouder Brazilië.
29 mei » De Nieuw-Zeelander Edmund Hillary en de Nepalese Sherpa Tenzing Norgay bereiken als eerste mensen de top van de Mount Everest.
7 juni » Oprichting van de Wageningse voetbalclub ONA '53
8 september » Encycliek Fulgens Corona waarin paus Pius XII een Mariajaar afkondigt van december 1953 tot december 1954 tot viering van het eeuwfeest van het dogma van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria.
9 oktober » Opening van de Lijnbaan in Rotterdam, de eerste autovrije winkelstraat van Nederland.
Dag van overlijden 22 november 1963
De temperatuur op 22 november 1963 lag tussen 5,9 °C en 12,5 °C en was gemiddeld 9,5 °C. Er was 0,3 mm neerslag gedurende 0,3 uur. Er was 4,1 uur zonneschijn (48%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
21 maart » Bisschop Bekkers doet -in een toespraak voor de KRO- een opmerkelijk uitspraak, zonder het woord 'anticonceptiepil' te gebruiken, benadrukt hij dat ouders hun eigen geweten moeten volgen bij het bepalen van het kindertal.
16 juni » Lancering van de Vostok 6 met aan boord Valentina Teresjkova voor een gezamenlijke vlucht met Vostok 5. Teresjkova wordt daarmee de eerste vrouw in de ruimte.
28 augustus » Martin Luther King geeft zijn beroemde I Have a Dream speech tijdens een burgerrechtendemonstratie in Washington D.C.
16 september » Oprichting Maleisië.
14 december » De inwoners van Hoogezand-Sappemeer schakelen als eerste gasverbruikers van Nederland over op aardgas uit Slochteren.
31 december » De Centraal-Afrikaanse Federatie valt uiteen in Malawi, Rhodesië en Zambia.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Charles Olson, "Olson's Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/olsons-tree/P17976.php : benaderd 2 mei 2025), "John Fitzgerald Kennedy (1917-1963)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.