De temperatuur op 3 oktober 1908 lag tussen 9,6 °C en 26,0 °C en was gemiddeld 16,9 °C. Er was 10,1 uur zonneschijn (88%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
1 februari » Koning Karel I van Portugal en de kroonprins Lodewijk Filips, hertog van Braganza worden in Lissabon vermoord door republikeinen.
21 juni » In Londen demonstreren duizenden vrouwen voor vrouwenkiesrecht.
29 juni » Oprichting van de Congregatie voor de Sacramenten van de Romeinse Curie door Paus Pius X.
15 september » Explosie in stoomketel van kolenmijn Laura te Eygelshoven, 7 doden.
7 november » Ernest Rutherford slaagt er voor het eerst in een atoom te isoleren.
28 december » In Messina (Italië) vallen als gevolg van een aardbeving en een tsunami meer dan 100.000 doden.
Trouwdag 30 juni 1932
De temperatuur op 30 juni 1932 lag tussen 11,2 °C en 27,4 °C en was gemiddeld 20,5 °C. Er was 8,7 uur zonneschijn (52%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
26 januari » Ernest Lawrence vraagt octrooi aan op het cyclotron.
4 februari » Japan bezet Harbin in China.
19 maart » Opening van de Sydney Harbour Bridge.
28 mei » De Afsluitdijk wordt om twee minuten over één 's middags gesloten; de Zuiderzee is nu het IJsselmeer.
3 oktober » Irak wordt onafhankelijk.
25 december » Als eerste in de geschiedenis speelt de BBC een magnetische geluidsopname af in een radio-uitzending.
Dag van overlijden 25 augustus 1995
De temperatuur op 25 augustus 1995 lag tussen 16,1 °C en 23,2 °C en was gemiddeld 19,0 °C. Er was 5,4 mm neerslag gedurende 3,2 uur. Er was 3,2 uur zonneschijn (23%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
1 mei » Nederlands enige producent van krantenpapier, Parenco, kondigt aan zijn prijzen, die per januari al met 20 tot 25 procent omhoog gingen, nog verder te moeten verhogen.
8 mei » Na bijna twintig jaar van vergeefse pogingen door eerdere regeringen slaagt de Italiaanse premier Lamberto Dini erin met de vakbonden een akkoord te sluiten over bezuinigingen op de staatspensioenen.
12 mei » NAVO-secretaris-generaal Willy Claes wordt in Brussel langdurig verhoord over zijn rol in het Agusta-schandaal. Tegelijkertijd laat de NAVO weten nog steeds het volste vertrouwen in hem te hebben.
5 juni » IBM doet een vijandig bod van 3,3 miljard dollar (5,2 miljard gulden) op softwarefabrikant Lotus. Het is de grootste overnamepoging tot dusver in de software-industrie.
6 juni » De Eerste Kamer verwerpt de prestatiebeurs met één stem verschil. Studenten die in september gaan studeren, blijven onder het oude systeem van studiefinanciering vallen en krijgen vijf jaar beurs in plaats van vier jaar.
13 juni » De in NRC Handelsblad verschenen artikelenreeks over de beursintroductie van KPN wordt bekroond met de Financiële Persprijs 1994.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Bert Hogervorst, "Noordwijkerhout Van Toen (NoVaTo)", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/noordwijkerhout-van-toen/I39390.php : benaderd 24 maart 2025), "Anna "Ant" Duivenvoorden (1908-1995)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.