genealogieonline

Nieuws » Direct vanuit GensDataPro publiceren op Genealogie Online

Vanuit GensDataPro publiceren op Genealogie OnlinePubliceren van genealogische gegevens op Genealogie Online was al eenvoudig. Gebruikers van de nieuwste versie van GensDataPro krijgen het nog gemakkelijker. In deze nieuwe versie heeft GensDataPro ontwikkelaar Bas Wilschut een menu optie ingebouwd waarmee gebruikers met één klik hun gegevens op Genealogie Online kunnen plaatsen of bijwerken!

Genealogie Online probeert het voor stamboomonderzoekers makkelijk te maken om genealogische gegevens en afbeeldingen te publiceren op Internet. Door technische drempels weg te halen wordt het publiceren voor meer stamboomonderzoekers mogelijk. De tijd die niet geïnvesteerd hoeft te worden in techniek als HTML, CSS en FTP kan besteed worden aan het stamboomonderzoek.

Genealogie Online maakt het echter ook voor makers van stamboomprogramma's makkelijk om hun gebruikers te laten publiceren. GensDataPro, het stamboomprogramma van het NGV, maakt nu gebruik van deze publicatie mogelijkheid. Gebruikers van GensDataPro hebben met de nieuwste service-upgrade (2.9.8.0) naast de bestaande uitgebreide uitvoermogelijkheden ook een menu optie om de gegevens op Genealogie Online te publiceren. De stappen exporteren naar GEDCOM, inloggen op Genealogie Online en uploaden, behoren daarmee tot het verleden.

De samenwerking tussen Genealogie Online en GensDataPro gaat nog verder. In GensDataPro is het mogelijk om bij personen pasfoto's te plaatsen, dus één foto aan te wijzen die in publicaties bij de persoon wordt getoond. Deze pasfoto's komen bij het publiceren op Genealogie Online vanuit GensDataPro ook mee en worden binnen de publicatie op een fraaie wijze getoond op de startpagina van de publicatie (voorbeeld), de persoonspagina's (voorbeeld) en de kwartierstaat (voorbeeld).

Gezinskwartierstaat met pasfoto's

Via gensdatapro.ngv.nl kunt u GensDataPro bestellen of de service-upgrade downloaden. Uiteraard kunnen ook GensDataPro gebruikers die reeds publiceren op Genealogie Online van deze nieuwe functie gebruik maken. Via de Veelgestelde vragen pagina's wordt hierover informatie gegeven.


Ander nieuws

Bent u de familiearchivaris?

Familie Archivaris

Gebruik het juiste gereedschap!


Genealogie nieuws