Nieuws » Een dynamische kwartierstaat in waaiervorm

Aan de reeks van weergaven van kwartierstaten en stambomen die Genealogie Online genereert is een nieuwe weergave toegevoegd: de dynamische kwartierstaat in waaiervorm.

Wanneer genealogische gegevens op Genealogie Online worden geplaatst, dan wordt er een complete publicatie van gemaakt. Een startpagina, indexen en een pagina voor elke persoon die voorkomt in het ge-uploade GEDCOM bestand. Binnen de publicatie kunnen, via de beheerfunctionaliteit van Genealogie Online, ook zogenaamde startpunten gedefinieerd worden. Personen kunnen onder andere worden aangemerkt als kwartierdrager of stamvader/moeder. Bij deze laatste zal er een stamboom worden gepresenteerd, in tekstvorm en als grafische weergave. Wanneer er een kwartierdrager wordt gedefinieerd als startpunt, dan wordt er een kwartierstaat gepresenteerd in de publicatie, ook weer in tekstvorm en grafische vorm.

De nieuwe weergave toont de kwartierstaat in waaiervorm. Standaard is dit een cirkel (360 graden) met 5 generaties. De kwartierdrager (ook wel proband genoemd) staat in het midden. Daar om heen de ouders, dan de grootouders, enz. De kwartierstaat in waaiervorm is niet een statisch plaatje, het is een dynamische weergave. Wanneer er op één van de voorouders wordt geklikt wordt deze de kwartierdrager en diens voorouders worden er om heen geprojecteerd. Dit kan herhaald worden met diens voorouders. Wanneer er op de kwartierdrager wordt geklikt dan wordt de originele kwartierdrager weer ingesteld.

Kwartierstaat in waaiervorm op Genealogie Online

Klik op de afbeelding om een echt voorbeeld van de kwartierstaat in waaiervorm te bekijken en er mee te spelen.


Deze weergave kan via de knop 'Weergave opties' ingesteld worden. Enerzijds kan de grootte van de waaier, in termen van graden ingesteld worden. Anderzijds kan de grootte van de waaier, in termen van aantal generaties ingesteld worden. Hier onder is de weergave aangepast om 6 generaties in een halve cirkel te tonen.

Kwartierstaat in waaiervorm op Genealogie Online

Klik op de afbeelding om een echt voorbeeld van de kwartierstaat in waaiervorm te bekijken en er mee te spelen.


De kwartierstaat in waaiervorm is beschikbaar voor alle Genealogie Online Plus abonnees en komt naast de extra geo kwartierstaat beschikbaar. De geo kwartierstaat toont in plaats van persoonsnamen de geboorteplaatsen (of provincies of landen). Het geeft dus inzicht in waar kwartierdrager en voorouders geografisch gezien vandaan kwamen.

Geo kwartierstaat op Genealogie Online

Klik op de afbeelding om een echt voorbeeld van de geo kwartierstaat te bekijken en er mee te spelen.

Creative Commons Licence 23 februari 2019 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.