Nieuws » Snel de overeenkomsten met andere stambomen zien die voor u van belang zijn

Genealogie Online brengt haar gebruikers frequent op de hoogte van mogelijke aanknopingspunten tussen hun stamboom en die van andere genealogen. Het aantal gevonden aanknopingspunten kan echter overweldigend zijn. Om gebruikers te helpen om de aanknopingspunten te bevatten, zijn er een tweetal nuttige vernieuwingen.

Eenvoudiger belangrijke verschillen tussen aanknopingspunten herkennen

Bij de aanknopingspunten, die voor zowel de gebruikers als bezoekers van Genealogie Online zichtbaar zijn, worden personen getoond uit twee publicaties (de eigen publicatie aan de linker kant, aan de rechts kant dezelfde persoon in een andere publicatie). Hierbij worden naast naam van de publicatie en auteur, enkele details weergegeven van de persoon, zoals geboortedatum/plaats en overlijdensdatum/plaats. Een waarschijnlijkheidspercentage geeft aan hoe zeker Genealogie Online is dat het om dezelfde persoon gaat, als dit niet 100% is dan verschillen de gegevens op punten.

Om nog beter in te schatten of het aanknopingspunt interessant is wordt er nu ook getoond of er een verschil is in aantal kinderen, aantal relaties en/of aantal ouders. In onderstaand figuur is deze boodschap geel gemarkeerd.

Gebruikers worden aangemoedigd om aan te geven of aanknopingspunten kloppen. Enderzijds kan Genealogie Online met deze informatie het vergelijkingsalgoritme verbeteren. Anderzijds kan deze informatie gebruikt worden om een filter op de aanknopingspunten te leggen. Zo kunnen bijvoorbeeld alleen de aanknopingspunten getoond worden die nog niet gemarkeerd zijn. Met elke markering wordt het aantal 'nog niet bekeken' aanknopingspunten weer kleiner waardoor de gebruiker overzicht houdt.

Beperk de aanknopingspunten tot stamboom, stamreeks of kwartierstaat

Binnen een publicatie op Genealogie Online kan een gebruiker één of meer startpunten definiëren. Een startpunt kan bijvoorbeeld een stamvader/stammoeder of kwartierdrager zijn. Op basis van dergelijke startpunten worden stamboom, stamreeks of kwartierstaat rapporten gemaakt.

Naast het reeds aangehaalde filter op wel/niet bekeken is er, voor de Plus abonnees van Genealogie Online, nu een extra filter mogelijkheid die verband houdt met deze startpunten. Door als ingelogde gebruiker op de aanknopingspunten pagina bij het filter een startpunt te selecteren, bijvoorbeeld de kwartierdrager, worden alleen die aanknopingspunten getoond waarvan de persoon voorkomt in de kwartierstaat van de betreffende kwartierdrager. De stamboom of kwartierstaat heeft vaak een extra betekenis voor de stamboomonderzoeker, de bijbehorende aanknopingspunten zullen dan ook extra gewaardeerd worden wat het een sterke filter mogelijkheid maakt.

Wilt u ook aanknopingspunten vinden tussen uw stamboom en die van andere stamboomonderzoekers? In vier eenvoudige stappen kunt ook u uw genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet plaatsen en profiteren van de vele mogelijkheden van Genealogie Online.


PS. bij nieuws geplaatst op 1 april moet je het er voor de zekerheid maar bij zeggen: dit is geen 1 april grap!

Creative Commons Licence 1 april 2014 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws


Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!Genealogie nieuwsUw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt Genealogie Online u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig Genealogie Online plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.