De temperatuur op 8 juli 1891 lag rond de 13,3 °C. Er was 15 mm neerslag. De winddruk was 10 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 91%. Bron: KNMI
1 mei » Bij een schietpartij in Fourmies wordt een manifestatie ten voordele van de achturige werkdag bloedig neergeslagen. Er vallen negen doden en 35 gewonden.
15 mei » Encycliek Rerum Novarum van paus Leo XIII over de sociale leer van de Rooms-Katholieke Kerk.
21 augustus » In Nederland treedt het kabinet-Van Tienhoven aan, als opvolger van kabinet-Mackay.
25 augustus » Thomas Alva Edison verwerft het patent op de 35mm-film.
13 november » De Belgische voetbalvereniging Club Brugge wordt opgericht.
15 december » De Canadees James Naismith vindt het basketbal uit.
Trouwdag 23 mei 1916
De temperatuur op 23 mei 1916 lag tussen 6,5 °C en 18,7 °C en was gemiddeld 13,1 °C. Er was 0.2 mm neerslag. Er was 12,2 uur zonneschijn (76%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
9 maart » Duitsland verklaart de oorlog aan Portugal.
19 juli » De Slag bij Fromelles vindt plaats (ook nog op 20 juli). In de Australische geschiedenisboeken staat deze slag vermeld als "de bloedigste 24 uren van Australië". Meer dan 5500 Australiërs komen om in de strijd tegen de Duitsers, die gestationeerd zijn nabij Fromelles.
20 juli » De Slag bij Fromelles vond plaats op 19 en 20 juli. In de Australische geschiedenis staat de slag geboekt als de bloedigste 24 uren van Australië. Meer dan 5500 Australiërs kwamen om in de strijd tegen de Duitsers, die gestationeerd waren nabij Fromelles.
15 augustus » Oprichting van de Mexicaanse voetbalclub Atlas Guadalajara.
20 augustus » Het Amerikaans voetbalelftal speelt de eerste officiële interland uit de geschiedenis. In en tegen Zweden wordt met 3-2 verloren.
29 december » Grigori Raspoetin wordt vermoord.
Dag van overlijden 2 juni 1972
De temperatuur op 2 juni 1972 lag tussen 2,6 °C en 17,3 °C en was gemiddeld 11,3 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 8,9 uur zonneschijn (54%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
5 januari » De Amerikaanse president Nixon kondigt de ontwikkeling van de spaceshuttle aan.
24 januari » Loeki de Leeuw verschijnt voor het eerst op televisie.
2 februari » Voorstanders van een 'vrij Ierland' steken de Britse ambassade in Dublin in brand.
3 maart » Lancering van Pioneer 10, het eerste ruimtetuig dat langs Jupiter vliegt en als eerste het zonnestelsel zal verlaten.
15 juni » De 37-jarige Ulrike Meinhof, kopstuk van de Baader-Meinhof-groep, wordt aangehouden in Hannover, samen met de 27-jarige onderwijzer Gerhard Müller.
13 oktober » Andesvliegramp. In de Andes stort een Uruguayaans passagiersvliegtuig neer. De 18 overlevenden worden op 20 december gered. Zij bleken het te hebben volgehouden door de stoffelijke overschotten van omgekomen passagiers als voedsel te gebruiken.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Debra Naviaux, "Naviaux Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/naviaux-family-tree/P56.php : benaderd 10 mei 2025), "Louis Joseph Lotz Sr (1891-1972)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.