1 januari » Opening van Ellis Island, de plek waar alle immigranten de Verenigde Staten van Amerika binnenkomen.
28 januari » Oprichting van de Amsterdamsche Hockey & Bandy Club.
15 maart » Verheffing van de rooms-katholieke apostolische prefectuur Denemarken tot het apostolisch vicariaat Denemarken.
3 april » Het eerste sundae-ijsje wordt gedocumenteerd.
7 juli » De Nederlander Janus Ooms wint als eerste niet-Britse roeier de Diamond Sculls in Henley, het officieuze wereldkampioenschap.
9 september » De Amerikaanse astronoom Edward Emerson Barnard ontdekt Amalthea, de derde maan van Jupiter.
Trouwdag 23 mei 1916
De temperatuur op 23 mei 1916 lag tussen 6,5 °C en 18,7 °C en was gemiddeld 13,1 °C. Er was 0.2 mm neerslag. Er was 12,2 uur zonneschijn (76%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
13 januari » Door een zware storm breekt de Zuiderzeedijk op drie plaatsen door.
20 juli » De Slag bij Fromelles vond plaats op 19 en 20 juli. In de Australische geschiedenis staat de slag geboekt als de bloedigste 24 uren van Australië. Meer dan 5500 Australiërs kwamen om in de strijd tegen de Duitsers, die gestationeerd waren nabij Fromelles.
20 augustus » Het Amerikaans voetbalelftal speelt de eerste officiële interland uit de geschiedenis. In en tegen Zweden wordt met 3-2 verloren.
20 augustus » Oprichting van de Chileense voetbalclub Ñublense.
28 augustus » Italië verklaart de oorlog aan Duitsland.
18 november » De slag aan de Somme eindigt.
Dag van overlijden 4 maart 1980
De temperatuur op 4 maart 1980 lag tussen 0.5 °C en 6,7 °C en was gemiddeld 3,9 °C. Er was 0.4 mm neerslag gedurende 0.2 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
21 april » Een zware noordwesterstorm richt voor miljoenen guldens schade aan op de Nederlandse kust.
24 mei » Met een worp van 81,66 meter verbetert Sovjet-atleet Sergej Litvinov het wereldrecord kogelslingeren dat zijn collega Joeri Sedych acht dagen eerder op 80,64 meter had gebracht.
25 september » De later met een Gouden Kalf bekroonde film Het teken van het beest van regisseur Pieter Verhoeff gaat in première.
4 oktober » In de Golf van Alaska breekt aan boord van het cruiseschip ms. 'Prinsendam' (1972) van de Holland-Amerika Lijn brand uit, die niet meer te beheersen is. Alleen via ouderwetse morse-signalen bereikt het SOS andere schepen, de kustwacht en zelfs Nieuw-Zeeland. Iedereen wordt gered uit de reddingssloepen tijdens de grootste reddingsoperatie op volle zee in de geschiedenis.
11 oktober » De politieke partijen KVP, ARP en CHU fuseren tot het CDA.
26 oktober » Zaligverklaring van de Italianen Luigi Orione (1872-1940), priester, Bartolomeüs Longo (1841-1926), stichter van het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans in Pompeï, en Maria Anna Sala (1829-1891), religieuze, in Rome door Paus Johannes Paulus II.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Debra Naviaux, "Naviaux Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/naviaux-family-tree/P55.php : benaderd 10 mei 2025), "Louise Magdalene Reab (1892-1980)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.