Nakomelingen boerderijen Schoneveld in Overijssel

Foto van Jan Schoneveld

De publicatie Nakomelingen boerderijen Schoneveld in Overijssel is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 11.333 personen. Vanwege privacy zijn 1.525 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina.


Boerderij Schoneveld in Oxe bij Colmschate

De naam Schoneveld komt voor in het bestand "VORSTEN" van Frans Roelvink onder record nummer 19744: Dirk van Dorth, heer van Dorth en Schoneveld, geboren ca 1565 en overleden ca 1626, zoon van Zeno van Dorth en Maria Droste van Senden, getrouwd ca 1595 met Aleid van Bodelswingh, geboren ca 1565.

Kennelijk was tijdens zijn leven erve "Schoneveld onder "huize Dorth" gekomen. aangezien hij heer van Schoneveld wordt genoemd.

De boerderij "SCHONEVELD" bestaat nog steeds en staat aan de Oxersteeg 12, tegenover de Schrijversweg in de buurschap Oxe, bij Colmschate ten zuid oosten van Deventer. De inwoners werden in de Bergkerk van Deventer gedoopt en zij trouwden er. De boerderij werd tot 1805 door Schonevelds bewoond gevolgd door Kloosterboers.De oudste bewoner van Schoneveld, die ik heb gevonden is Jan Schonefelt, geboren ca 1585. Hij had een dochter Janneken Jansen Schonevelt, geboren voor 1605 in Colmschate, buurschap Oxe, ingeschreven op 11-02-1626 en getrouwd op 11-03-1626 in de Bergkerk van Deventer met Goesen Hermansz, geboren voor 1605, zoon van Herman Hattink

Boerderij Schoneveld in Ambt Delden, Wiene, Joan ten Schonevelt ca.1625; Stad Delden Everwijn ten Schoonevelt voor 1670

Boerderij Schoneveld in Geesteren bij Tubbergen, Gerrit Schoneveld ca 1722; Angelo Jan Schoneveld ca 1731

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!