De temperatuur op 20 maart 1924 lag tussen -1.7 °C en 5,5 °C en was gemiddeld 1,5 °C. Er was 9,6 uur zonneschijn (79%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
14 maart » Paul Huf, Nederlands fotograaf († 2002)
6 april » De fascisten behalen bij parlementsverkiezingen in Italië de absolute meerderheid
23 juli » Oprichting van de Deense voetbalclub Esbjerg fB.
20 september » In Duitsland wordt het Gotische schrift officieel vervangen door het Latijnse.
30 oktober » Wereldspaardag is 30 oktober 1924 in het leven geroepen op het eerste internationale spaarbankcongres van de Wereldvereniging van Spaarbanken in Milaan, Italië. De dag is bedoeld om mensen wereldwijd bewust te maken van het belang van sparen.
20 december » Adolf Hitler wordt vrijgelaten. Tijdens zijn gevangenschap heeft hij het eerste deel van Mein Kampf geschreven.
Trouwdag 20 april 1950
De temperatuur op 20 april 1950 lag tussen 5,9 °C en 18,3 °C en was gemiddeld 11,8 °C. Er was 12,0 uur zonneschijn (85%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
8 januari » In zijn verblijf aan de Franse Rivièra ontvangt Koning Leopold III van België de minister van Buitenlandse Zaken (Paul van Zeeland) en baron van der Straeten-Waillet om te praten over een mogelijke terugkeer.
10 januari » De Katholieke Arbeidersbeweging viert op feestelijke wijze haar 25-jarig bestaan.
21 maart » Oprichting van de Poolse voetbalclub Hutnik Kraków.
16 juli » Uruguay wint de wereldtitel door gastland Brazilië in de finale van het WK voetbal met 2-1 te verslaan.
16 augustus » Jean Duvieusart treedt terug als premier van België ten gunste van Joseph Pholien.
3 november » Argentinië wint het eerste wereldkampioenschap basketbal.
Dag van overlijden 5 oktober 2018
De temperatuur op 5 oktober 2018 lag tussen 7,3 °C en 21,2 °C en was gemiddeld 12,8 °C. Er was 10,3 uur zonneschijn (90%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
16 januari » Kimberley Bos plaatst zich voor de Olympische Winterspelen 2018 en is daarmee de eerste Nederlands olympische deelnemer in skeleton.
10 maart » PSV lijdt de grootste eredivisienederlaag sinds 22 november 1964 door in Tilburg met 5-0 onderuit te gaan tegen Willem II.
27 april » De leiders van Zuid- en Noord-Korea, Moon Jae-in en Kim Jong-un, ontmoeten elkaar in de gedemilitariseerde zone en zeggen te streven naar een vredesverdrag.
10 juni » Rafael Nadal wint voor de elfde keer Roland Garros.
19 juni » Beyoncé en Jay-Z treden twee avonden op in een uitverkocht Amsterdam Arena.
9 augustus » Bij de Europese Kampioenschappen te Glasgow behaalde Ferry Weertman voor de derde keer op rij de Europese titel op de 10 kilometer. Na een indrukwekkende inhaalrace tikte de hij bij de finish in Loch Lomond een fractie eerder aan dan de Hongaar Kristof Rasovsky.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: John Mitchell, "Mitchell Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/mitchell-family-tree/P626.php : benaderd 6 mei 2025), "Josine Marie "Jo" Sestak (1924-2018)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.