De temperatuur op 17 januari 1918 lag tussen -0.9 °C en 1,0 °C en was gemiddeld 0.4 °C. Er was 2,4 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
1 april » Oprichting van de Royal Air Force in het Verenigd Koninkrijk.
3 juni » Bij Château Thierry aan de Marne stoten de Duitse troepen op de gezamenlijke strijdkrachten van de Verenigde Staten en Frankrijk. Het offensief loopt dood.
3 juli » Suze Groeneweg treedt als eerste vrouwelijke lid toe tot de Tweede Kamer.
14 september » De Tsjecho-Slowaakse republiek benoemt Tomáš Masaryk tot zijn eerste president.
12 november » Nederland verleent asiel aan de gevluchte Duitse keizer Wilhelm II.
1 december » Transsylvanië wordt verenigd met Roemenië
Trouwdag 6 september 1942
De temperatuur op 6 september 1942 lag tussen 9,3 °C en 21,3 °C en was gemiddeld 15,4 °C. Er was 0.8 mm neerslag gedurende 0.6 uur. Er was 10,0 uur zonneschijn (75%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
24 maart » Oprichting van de Boliviaanse voetbalclub Nacional Potosí.
5 juni » Slag bij Midway: De United States Navy verwerft het maritieme overwicht in de Stille Oceaan door vier Japanse vliegdekschepen tot zinken te brengen.
1 juli » Het Centraal Vluchtelingenkamp Westerbork komt onder het bestuur van de Duitsers als Doorgangskamp Westerbork.
9 augustus » In het bezette Kiev winnen fabrieksarbeiders een voetbalwedstrijd van een Duits team met 5-3, waarna het Oekraïense elftal door de Duitsers gevangen wordt gezet. De wedstrijd zou later de geschiedenis ingaan als de 'Dodenwedstrijd'.
7 september » Alle zilveren munten die in Nederland nog in omloop zijn worden door de bezetter uit roulatie genomen.
11 september » Verzetsactie in vernietigingskamp Treblinka, waarbij SS'er Max Biala wordt vermoord.
Dag van overlijden 30 augustus 1999
De temperatuur op 30 augustus 1999 lag tussen 10,5 °C en 23,7 °C en was gemiddeld 16,6 °C. Er was 5,3 uur zonneschijn (38%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
21 april » Turkse aanklagers eisen de doodstraf tegen de Turks-Koerdische leider Abdullah Öcalan wegens verraad en moord.
29 mei » Een verwoestende brand in de Tauerntunnel kost aan 12 mensen het leven.
2 oktober » Het kinderprogramma Telekids, met presentatoren Carlo Boszhard en Irene Moors, stopt na exact tien jaar.
14 oktober » De Stichting Dutch History wordt opgericht, tussen de gemeente Den Haag en de Efteling, voor de bouw van een toeristische attractie. Het project, in de vorm van een darkride, gaat uiteindelijk niet door.
12 december » Twee dagen na zijn vorige wereldrecord op de 100 meter vlinderslag (52,03) verbetert Michael Klim in Canberra die mondiale toptijd opnieuw: 51,81. Het oude record (52,15) stond sinds 9 oktober 1997 ook al op naam van de Australische zwemmer.
20 december » Portugal draagt Macau over aan Volksrepubliek China.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Andrea Oliver, "McNiven - Oliver Family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/mcniven-oliver-family-tree/P8.php : benaderd 13 mei 2025), "George Joseph Chapter (1918-1999)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.