De temperatuur op 14 september 1876 lag rond de 13,9 °C. Er was 6 mm neerslag. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 84%. Bron: KNMI
Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
31 januari » De regering van de Verenigde Staten dwingt alle indianen in reservaten te gaan wonen.
10 maart » Eerste succesvolle telefoongesprek: Alexander Graham Bell spreekt "Mr. Watson, come here, I want to see you."
30 mei » Staatsgreep van de Jong-Turken.
4 november » Première van Symfonie nr. 1 (Brahms) van Johannes Brahms in Karlsruhe.
17 november » De Slavische mars van de Russische componist Tsjaikovski gaat in première in Moskou tijdens een benefietconcert van het ICRC voor gewonde veteranen uit de Servisch-Turkse oorlog.
23 december » Begin van de Conferentie van Constantinopel tussen vijf Europese grootmachten.
Trouwdag 29 juni 1916
De temperatuur op 29 juni 1916 lag tussen 11,0 °C en 18,8 °C en was gemiddeld 14,1 °C. Er was 0.6 mm neerslag. Er was 8,1 uur zonneschijn (48%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
10 juni » In Arabië breekt de Arabische opstand uit.
17 juli » Het Uruguayaans voetbalelftal wint de eerste editie van de Copa América door naaste concurrent Argentinië in de slotwedstrijd op 0-0 te houden.
19 september » De Force Publique onder Charles Tombeur verslaat het leger van Duits-Oost-Afrika in de Slag bij Tabora.
19 september » Oprichting van de Noorse voetbalclub FK Bodø/Glimt.
29 november » Hussein wordt uitgeroepen tot koning van de Arabieren
30 november » In Boedapest worden keizer Karel I van Oostenrijk en zijn gemalin Zita van Bourbon-Parma met de Stefanskroon tot koning en koningin van Hongarije gekroond.
Dag van overlijden 29 april 1958
De temperatuur op 29 april 1958 lag tussen 2,7 °C en 16,8 °C en was gemiddeld 10,2 °C. Er was 11,8 uur zonneschijn (80%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
22 januari » Resolutie 127 Veiligheidsraad Verenigde Naties betreffende het Arabisch-Israëlisch conflict wordt aangenomen.
1 februari » Met een "Jupiter C"-raket lanceren de Amerikanen hun eerste kunstmaan, de "Explorer 1" (gewicht 14kg). De kunstmaan zal tot maart 1970 in een baan om de Aarde blijven.
29 juni » Encycliek Ad Apostolorum Principis van Paus Pius XII over het communisme en de Kerk in China.
4 juli » Benoeming van Karol Wojtyła tot hulpbisschop van Krakau in Polen.
2 augustus » Opening van het Ulrich-Haberland-Stadion, een voetbalstadion in de Duitse stad Leverkusen.
15 december » Paus Johannes XXIII creëert 23 nieuwe kardinalen, onder wie de Italiaanse aartsbisschop van Milaan Giovanni Battista Montini, de latere paus Paulus VI.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Andrea Oliver, "McNiven - Oliver Family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/mcniven-oliver-family-tree/P12.php : benaderd 14 mei 2025), "Andrew Chapter (1876-1958)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.