4 februari » Oprichting van de Noorse voetbalclub Hønefoss BK.
8 februari » Benoeming van Henricus van de Wetering tot hulpbisschop van Utrecht.
19 juni » In Valparaíso wordt de Chileense voetbalbond ("Federación de Fútbol de Chile") opgericht.
8 november » Wilhelm Röntgen ontdekt de röntgenstraling.
27 november » Tijdens zijn bezoek aan de Zweeds-Noorse club in Parijs ondertekent Alfred Nobel zijn testament, zodoende wordt zijn gehele vermogen aangewend om na zijn dood de Nobelprijs in te (kunnen) stellen.
23 december » In Amsterdam wordt de Bouwonderneming Jordaan NV opgericht, een experiment om te zien of het mogelijk is om de erbarmelijke leefomstandigheden van de arbeidersklasse in de volkswijk de Jordaan te verbeteren zonder overheidssteun.
Trouwdag 25 juli 1914
De temperatuur op 25 juli 1914 lag tussen 10,8 °C en 16,0 °C en was gemiddeld 13,3 °C. Er was 1,9 mm neerslag. Er was 1,4 uur zonneschijn (9%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
1 januari » De eerste regelmatige luchtlijn ter wereld wordt in Florida in gebruik genomen.
12 april » Wielrenner Piet van Nek sr. komt zwaar ten val op de wielerbaan van Leipzig. Twee dagen later overlijdt hij.
23 juli » Oostenrijk-Hongarije stelt een ultimatum aan Servië. Het land krijgt 48 uur om te voldoen aan een aantal onmogelijke Oostenrijkse eisen. Een oorlog lijkt onvermijdelijk. (Juli-ultimatum)
18 oktober » De Slag om de IJzer gaat van start. Franse, maar vooral Belgische, soldaten verdedigen de Noordelijke frontlinie in de Westhoek.
19 oktober » De Eerste Slag om Ieper breekt uit.
1 november » Bisschopswijding van Petrus Hopmans, Nederlands bisschop van Breda.
Dag van overlijden 9 februari 1977
De temperatuur op 9 februari 1977 lag tussen -0.9 °C en 5,8 °C en was gemiddeld 3,2 °C. Er was 4,1 uur zonneschijn (43%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
9 februari » Het Nederlands voetbalelftal verslaat Engeland in een vriendschappelijk duel op Wembley, Londen met 0-2.
22 maart » Het kabinet-Den Uyl valt.
23 maart » Moord op de Congolese kardinaal Emile Biayenda, aartsbisschop van Brazzaville.
25 mei » Bij de Tweede Kamerverkiezingen in Nederland wint de PvdA onder leiding van Joop den Uyl tien zetels.
13 juli » Somalië verklaart de oorlog aan Ethiopië, het begin van de Ogaden-oorlog.
31 augustus » Het Nederlands voetbalelftal verslaat IJsland met 4-1 in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1978. Ruud Geels scoort tweemaal in Nijmegen. Doelman Jan van Beveren speelt zijn 32e en laatste interland voor Oranje.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Robin Lortz, "Lortz Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lortz-family-tree/P15894.php : benaderd 14 mei 2025), "Geraldine Helena Kilpatrick (1895-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.